MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Fethullah Gülen'in bugün yayınlanan röportajını değerlendirerek, "Onların kavgası nedir onu bilmiyorum ama bizim kendi nefsimizin dışında düşmanımız yok" dedi.
30 Mart yerel seçimleri kapsamında Sivas gezisini sürdüren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bugün de Gemerek ilçesinde ziyaretlerde bulundu. ilk olarak ilçeye bağlı Sızır, İnkışla, Çepni beldelerine giderek burada seçim bürolarında halkla sohbet eden Bakan Yılmaz daha, ilçenin Yeniçubuk mahallesinde yerel seçim mitingi yaparak adaylarına oy istedi. Miting sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, Suriye'de devam eden iç savaş konusunda Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığını, Birleşmiş Milletleri de göreve çağırdıklarını belirterek şöyle dedi:
"Burada bir insani trajedi yaşanıyor. Bir zalim yönetim kendi halkının üzerine kimyasal silah kullanıyor. Kendi halkını bombalıyor. Helikopterlerle, uçaklarla bombalıyor. Nüfusunu yaklaşık üçte biri kendi ülkesinin dışına gitmiş, üçte biri kendi ülkesi içerisinde yer değiştirmek durumunda kalmış ve 150 binden fazla insan hayatını kaybetmiş. Birleşmiş Milletler bu durumda üzerine düşeni yapmayacak da ne zaman ne yapacak. Ancak Birleşmiş Milletler'in Güvenlik Konseyi'nin 2'nci Dünya Savaşı sonrası oluşan yağma düzeni, savaş galiplerine veto hakkını verdi. Oradaki ülkelerin veto etmesi ile bir adım atamadı. Dolayısıyla da bu sadece Türkiye'nin sorunu değil, insanlığın sorunu. İnsani değerleri kim taşıyor ise onların bunun gereğini yerine getirmesi gerekirdi. Ama Türkiye yaklaşık 700 bine yakın Suriyeli'yi misafir ediyor. Zor gününde dostuna komşusuna yardım ediyor. Kendi öz kaynaklarımıza 2 milyar doların üzerinde kaynak ayırdık. Ayırmaya da devam ediyoruz. Ancak uluslararası toplumu da daha duyarlı olmaya çağırıyoruz."
'GEREKEN TEDBİRİ ALDIK'
Suriye'de bulunan ve Türk toprağı sayılan Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu bölgenin, El Kaide'ye bağlı Irak ve Şam İslam Devleti güçlerinin kontrolüne girmesi ve Türk askerlerine vur emri verilmesiyle ilgili soru üzerine Bakan Yılmaz, oranın Türkiye toprağı olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Buraya herhangi bir saldırı ihtimaline karşı silahlı kuvvetlerimiz teyakkuz halindedir. Hatta çok net uçaklarımız bile havadadır. Bu coğrafyada Türkiye'nin husumetini çekenlerin akıbeti parlak olmamıştır. Bu coğrafyada Türkiye'yi düşman edinenlerin geleceği iyi olmamıştır. Herkes tarihe dönsün baksın. Türk'e kim ihanet etmiş ise, bu ülkeyi kim en zor döneminde yalnız bırakmışsa bir bakın ki hepsi büyük hüsrana uğramıştır. Buna Ortadoğu coğrafyası, Kırım da dahildir. Türkiye'nin husumetinden kimseye bir iyilik gelmez. Türkiye'nin husumetini çekenlerin akıbeti berbat olur. Dolayısıyla biz üzerimize düşeni yaptık. Bizim topraklarımıza bir saldırı olmayacağını düşünüyoruz. Biz gereken tedbirleri aldık."
'KENDİ NEFSİMİZ DIŞINDA DÜŞMANIMIZ YOK'
Bakan Yılmaz, Fetullah Gülen'in bugün bir gazetede yayınlanan röportajında son 10 yılda askeri darbe dönemlerinde bile görülmeyen şeyleri gördükleri sözleriyle ilgili olarak ise şunları söyledi:
"Allah yardımcısı olsun kardeşim. Biz hep şunu söyledik. Kendi nefsimizin dışında düşmanımız yok. Bunu söylerken de inanın doğru söylüyoruz. Biz halka hizmet yolundayız. Hep söylediğim şey 80 yılda yapılan hizmetlerden daha fazlasını yaptık diyoruz. Onların kavgası nedir. Onu bilmiyorum ama bizim hizmetin dışında bu millete biraz daha fazla hizmet etmek, hizmetin kalitesini artırmak ve standartını yükseltmek istiyoruz. Biz hizmet ile uğraşıyoruz. Birileri inan ki Türkiye'nin bu gidişinden rahatsızlık duyuyor. Ve içerideki bu gerçeği görmeyenleri de yanına alarak bu hizmet kervanını durdurmak istiyorlar. Allah herkesin ufkunu açık etsin, Türkiye'nin geleceğini göstersin. Bizim yaptıklarımız doğru. 80 yılda yapılamayanı yaptık. Türkiye'nin bu iyi gidişinden rahatsız olanlar var. Allah onlara yardım etsin diyorum. Allah onların ufuklarını açsın diyorum. Allah yardımcımız olsun işimiz zor. Nasıl olacak işimizi kolaylaştırmak. Bu millet bu hizmet kervanının devamına destek verir ise biz gideriz."
Bakan Yılmaz daha sona Gemerek ilçesine geçerek burada partililere hitap etti.

HY(EA/AK) (FOTOĞRAFLI)