Yaprak KOÇER- Savaş TUTAK- Sinan HARMANCI/ AMASYA,()- KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, Amasya'da yaptığı açıklamada, IŞİD’in bir terör örgütü olduğunu, Türkiye gibi bir çok ülkenin de bu yapıyı terör örgütü olarak kabul ettiğini belirterek, "İnşallah Irak normalleştikçe bu yapılanmalarda ortadan kalkacaktır" dedi.
Bugün karayolu ile Ankara'dan Amasya'ya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali İbrahim Halil Çomaktekin’i makamında ziyaret etti. Bakan Yılmaz, Valilik binası girişinde protokol tarafından karşılandı. Ardından Vali Çomaktekin ile makamında görüştü. Burada Amasya’daki kamu yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ardından basın mensuplarının Türkiye gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.
Bakan Yılmaz, bir basın mensubunun IŞİD'ın Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğunu basarak Başkonsolos Öztürk Yılmaz ile birlikte 49 kişiyi rehine alması olayıyla ilgili soruyu cevaplandırdı. Bakan Yılmaz, "Dün vekil arkadaşlarımızla birlikte meclisteydik. Tabi son derece üzücü bir hadise. Hepimiz bu hadiseyi en güçlü şekilde kınıyoruz. Hem şoförlerimiz hem de konsolosluk çalışanlarımızın biran önce bu durumdan kurtulmasını temenni ediyoruz. Devletin en tepesinden başlayarak bütün ilgili kurumlarımız bu iş üzerindeler" dedi.
IŞİD’in bir terör örgütü olduğunu, Türkiye gibi bir çok ülkenin de bu yapıyı terör örgütü olarak kabul ettiğini dile getiren Bakan Yılmaz, "Bu yapıların da aslında ne kadar zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Gerek İslam dünyasının, Müslümanlığın dünyada doğru olmayan bir şekilde aksettirilmesi bakamından, gerekse en tehlikeli işlerden biri olan bu mezhepler arası çatışma anlamında son derece tehlikeli bir yapılanma. İnşallah Irak normalleştikçe bu yapılanmalar da ortadan kalkacaktır. Onu da temenni ediyoruz. Tabi bir taraftan da dün mecliste hepimizin iftihar ettiği bir tablo oluştu. Meclisimizde hiçbir parti farkı gözetmeksizin bütün partiler bu konuda yekvücut oldular" diye konuştu.
BAYRAK PROVOKASYONU
Bir basın mensubunun Diyarbakır’da Türk Bayrağı’nın indirilmesi olayıyla ilgili sorusuna yanıt veren Bakan Yılmaz, “İçişleri Bakanlığımız başta olmak üzere bu provokasyonu yapanlarla ilgili her türlü çalışma yapılıyor. Adli makamların yaptığı çalışmalar var. İnşallah en kısa sürede bu işte sorumluluğu olanlar açığa çıkarılıp hak ettikleri şekilde cezalandırılacaklardır. Bir taraftan bu provakasyon yapanlara karşı tavrımızı en net şekilde ortaya koyup gereğini yapmalıyız. Ama bir taraftan da millet olarak birliğimizi bütünlüğümüzü korumalıyız diye düşünüyorum" diye konuştu.

(FOTOĞRAF)