Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/BALIKESİR, () - MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Anayasa Mahkemesi'nin ağırlaştırılmış ömürboyu hapse mahkum olan Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile ilgili kararını değerlendirirken, "Hak yerini buldu" dedi. Bakan Yılmaz ölüm orucu yapan astsubaylardan da biraz daha sabır istedi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bugün İşbir Elektrik Sanayi A.Ş. Balıkesir Jeneratör Fabrikası'nı ziyaret etti. Bakan Yılmaz, Vali Ahmet Turhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Edip Uğur, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal ile fabrikada incelemelerde bulundu. Bakan Yılmaz, fabrika genel müdürü Burhan Özgür'den bilgi aldı, işçilerle konuştu.
Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'na bağlı bir şirket olarak çalıştıklarını anımsatan Genel Müdür Özgür, "Şirketimiz 1977'de yurtdışında çalışan işçiler tarafından kuruldu. İşbir jeneratör, Türkiye'nin ilk jenaratör fabrikası. Biz İşbir olarak savunma sanayi sektöründe üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapma ve ulusal ekonomiye katkı sağlama çabasını sürdürüyoruz" dedi.
Fabrika çıkışında güncel konularla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz Kırım meselesi, Anaya Mahkemesi’nin eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'la ilgili kararı ve ölüm orucu yapan astsubaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Bakan Yılmaz Ukrayna ile Rusya'yı karşı karşıya getiren Kırım meselesinde Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini söyledi. 
'HAK YERİNİ BULDU'
Bakan Yılmaz, Anayasa Mahkemesi'nin Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile ilgili kararını da şöyle değerlendirdi:
"Bu karar için 'hayırlı olsun' diyoruz. Biz her alanda demokrasi çıtasını yükselttik. Bu demokrasi çıtasından bir tanesi de Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkının sağlanmasıydı. Bakın birçokları buna karşı çıktılar, istemediler. Ama görüyoruz ki bu demokratik başvuru süreçlerini arttırmak insanımızın faydasına oluyor. İlker Başbuğ kararı da bunlardan bir tanesidir. 'Hayırlı uğurlu olsun' diyoruz. Hak yerini buldu"  
ASTSUBAYLARDAN SABIRLI OLMALARINI İSTEDİ
Bakan Yılmaz ölüm orucu yapan astsubaylarla ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi:
"Bir çalışmamız var. Ülkemizin genel ekonomik yapısı içerisinde, tüm kamu görevlilerimizi geçmişle kıyaslanamayacak derecede iyi bir noktaya götürmeye çalışıyoruz. Astsubay kardeşlerimizi de daha iyi bir noktaya götürmek için çalışmalarımız devam ediyor. Ancak beklentiyle, zaman arasında optimum noktayı bulmaya çalışıyoruz. Biraz daha 'sabır' diyoruz."
Bakan Yılmaz, cuma namazının ardından 6’ncı Ana Bakım Merkez Komutanlığı'nı ziyaret edecek. Daha sonra uçakla Koca Seyit Havalimanı’ndan İstanbul'a gidecek.
HD,CY(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)