MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İmam Hatipliler Derneğinin kahvaltı programında yaptığı konuşmada, "Ben evladımın imam olmasını istemem. İmamlığın bir meslek olmaması lazım. İmamın doktor, çiftçi, esnaf, inşaatçı olması lazım" dedi.
30 Mart Yerel seçimleri öncesi Sivas'ta çalışmalarını sürdüren Milli Savunma Bakan İsmet Yılmaz, bu sabah ilk olarak İmam Hatipliler Derneği tarafından kendisi için verilen kahvaltı programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, imam hatipler ve cami imamları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz, imamlığın meslek olmaması gerektiğini belirterek, ''Ben evladımın imam olmasını istemem. Ama evladımın Kuran bilip de mezarımın başına gelip bana bir Yasin veya Fatiha okumasını isterim. Din bir meslek değildir. İmamlığın bir meslek olmaması lazım. İmamın doktor, çiftçi, esnaf, inşaatçı olması lazım. Bunlar bir araya geldiği zaman bir imam sesi en güzel olan, en layık, en liyakatli olanın birisinin öne getirilmesi lazım. Ama eğer ki imamlık meslek haline geldiğinde ise işte 'Yıllık tatili mi isterim, yıllık tatilimde camiye gitmem', yani 'Herhalde bu işi de yapmam' diyor. Eskiden çocuklarınızı İmam Hatipe, Kuran kursuna gönderemezdiniz. Ağaç yaş iken eğilir. Bu çocukların yaş oldukları, eğilmesi dönemi nedir. Ortaokul dönemi. Onlar ne yaptılar? 'Bizim İmam Hatiplerin ortaokul dönemini kapatmamız lazım' dediler. Liseden sonra bazen çocuğunuza gücünüz yetmiyor. İsteseniz de gönderemezsiniz. Osmanlı'yı yıkanlar yerine ne koyacağını gördü mü, bildi mi. 'Abdulhamit Han gitsin de ne olursa olsun' diyenler, problemin kaynağı olarak görenler şimdi bir şer cephesi oluşturmuşlar. 'Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun' diyorlar. Bu yedi düvel dediğimiz şer cephesinin ortak dileğidir. Bu coğrafyayı kendilerinin doğal mülkü, tapulu mülkü gibi görüyorlar. Bizleri bu coğrafyaya gelmiş kiracı gibi görüyorlar. İşte kiracı olmadığımızı, bin yıldan bu yana bu topraklarda olduğumuzu gösterebilmek için ve bu toprakların her karışının bir şehit kanı ile yıkandığını ve uğruna ölünecek toprakların bizim için vatan olduğunu göstermek istiyorsak bizim de diğerleri kadar çalışmamız gerekir" diye konuştu.
Bakan Yılmaz daha sonra AK Parti Sivas İl Başkanılığı tarafından düzenlenen ve Aksu Park önünden başlayıp, Atatürk ve İstasyon caddesi üzerinden Sivas Tren Garına kadar gerçekleşen kardeşlik yürüyüşüne katıldı. Yürüyüşte Bakan Yılmaz'a AK Parti Sivas Milletvekileri Ali Turan, Mesude Nursuna Memecan, İl Başkanı Ziya Şahin, AK Parti Belediye Başkan Adayı Sami Aydın ile çok sayıda partili eşlik etti.
Yürüyüşün ardından Bakan Yılmaz Ulu Camide öğle namazını kıldı. Namaz sonrası Bakan Yılmaz geçtiğimiz gün trafik kazası sonucu yaşamını yitiren ve aynı zamanda eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Musa Demirci'nin akrabaları olan Nurettin Kaya ve oğlu Hasan Kaya'nın cenaze namazına katıldı. Namaz sonrası Bakan Yılmaz, Zara ilçesine geçerek burada halka hitap etti. Bakan Yılmaz ardın Şarkışla ilçesine hareket etti.

HY(EA/AAA) (FOTOĞRAFLI)