MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çözüm süreci öncesinde 13 bin şehit verildiğini, demokratikleşme süreciyle birlikte artık şehit gelmediğini belirterek, "Çözüm süreci atılan adımların önemlisi" dedi.
Bakan İsmet Yılmaz ilk olarak Sivas Ticaret Sanayi Odası'nda düzenlenen Ak Parti Belediye Başkan adayı Sami Aydın'ın proje tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda partililere hitap eden Yılmaz, Ak Parti'nin hizmetleri ile tanındığını belirterek, Gezi olayları öncesi Türkiye'nin faizi oranının yüzde 4,5'a düştüğünü, şimdi ise yüzde 10'ların üzerine çıktığına dikkat çekti. Ayrı gayrı uygulamadan 76 milyonun kardeş olduğunu belirten Bakan Yılmaz, "Bizim en büyük düşmanımız nefsimiz. Nefsimizi yendiğimiz zaman hiç bir sıkıntımız kalmaz. Biz hükümet olarak çok iyi işler yaptık. Biz ikiyüzlülüğü ve kötü yönetimi ortadan kaldırdık" dedi.
"ÇÖZÜM SÜRECİ EN ÖNEMLİ ADIM"
Terör ve çözüm sürecine değinen Bakan Yılmaz, olağanüstü hal bölgesinde bir çok olaylar olduğunu, köylerin yakıldığını ve faili meçhul cinayetler olduğunu söyledi. Hükümetin attığı adımlarla bu konuda önemli gelişmeler yaşandığını dile getiren Bakan Yılmaz, şu ana kadar 13 bin şehit verildiğini ama hiç bir eve ateş düşmesini istemediklerini belirterek şöyle konuştu:
"Terör örgütü istiyordu ki her eve bir ateş düşsün. İnsanların arası açılsın. Çözüm süreci atılan adımların en önemlisi. En son belirtilen rakamları da aldım. Bizim Silahlı Kuvvetlerin şehit sayısı 5 bin 347. Gönüllü köy korucusu şehidimiz, bin 378, polis 283, vatandaşlarımızdan şehidimiz 5 bin 791, toplamda yaklaşık 13 bine yakın şehit verdik. İstedi ki terör örgütü, her eve bir ateş düşsün ki, bu insanlarla evlerine ateş düşen insanlar arasındaki mesafe daha çok açılsın. Hamdolsun bu barış süreci, 84'den bu yana kanı durdurması itibari ile demokratikleşme yolunda atılanların en önemlisidir. Bu sürecin can kaybının yanında milyarlarca dolar bir maddi kaybı vardı. Eğer bu maddi kaybı biz orada harcamasaydık, orada kaybetmeseydik Türkiye'nin hiç bir çözülemeyecek sorunu olmazdı. Her işsize iş sağlanırdı, her ilimizde yeteri kadar istihdam oluşturulacak fabrika kurulurdu."
"HEDEF EN BÜYÜK 10 EKONOMİ"
Demokratikleşme sürecinin uzun, ince, meşakkatli zorlu bir yol, olduğuna dikkat çeken Bakan Yılmaz, demokrasiden taviz vermeden olabildiğince Türkiye'yi medeniyet yarışında hızlı hareket ettirebilmenin AK Parti'nin misyonu olduğunu belirterek şöyle devam etti:
"Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizin huzur ve refahı için terörle vatandaşı birbirinden ayırt ettik. Çünkü eğer o bölgeyi kalkındıramazsak bu sorunu da çözemezsin. Bataklığı kurutamazsan, sivrisinekle uğraşmaktan bir netice alamazsın. Yola çıkarken de emin adımlarla ilerlerken de demokratikleşmede risk almadan kaçınmadık. Değişim ve dönüşüme ilişkin adımlarla, güçlü cesur ve bir siyasi liderlikle kararlılıkla atıldı. Umudun ve değişimin partisi olarak Ak Parti ileri demokrasiyi inşallah, hem ekonomik bakımından hem de demokrasi bakımından 2023 yılında dünyanın en büyük 10 büyük ekonomisine hem demokratik bakımdan hem de ekonomik girebilecek bir büyüklüğe getirmek için çalışmasına yürüyüşüne devam ediyor."
Özel yetkili mahkemeleri kaldırıp, azami tutukluluk süresini 5 yılla sınırlandırma ve tutuklamak için somut bir deliller şartı getirdiklerini belirten Bakan Yılmaz, hukuksuz dinlemelerin de yasal düzenlemelerle önüne geçileceğini dile getirdi.