Halife YALÇINKAYA/ SİVAS, () - YEREL seçim sonuçlarını Sivas'ta Ak Parti İl Teşkilatında takip eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Allah'a hamd olsun beklediğimiz oy oranını aldık" dedi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, seçim sonuçlarını Ak Parti il binasında Ak Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, İl Başkanı Ziya Şahin, Belediye Başkan Adayı Sami Aydın ve partililer takip etti. Resmi olmayan sonuçlara göre Ak Parti Belediye Başkanı Sami Aydın'ın seçimi kazandığının belirlenmesi üzerine gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, "Sonuçlar henüz kesinleşmedi. Bize gelen sonuçlara göre bize en yakın partiden iki katından daha fazlayız. Biz seçimlere girmeden önceki o süreçte de bütün arkadaşlara onu söyledik. En yakın partiden iki kat öndeyiz diye. Allah'a hamd olsun. Sivaslı'ya sonsuz teşekkür ediyoruz. Sivas kazanmıştır diyoruz, Sivas hizmeti talep ettiğine karar verdi. Sami Aydın'ın döneminde yapılan hizmetleri de gördü, bu dönemde yapılan hizmetleri de gördü kıyasladı ve dedi ki; ben bir önceki dönemde ki hizmetlerin daha iyisini bu dönemde Ak kadrolardan bekliyorum dedi. Sivas halkına teşekkür ediyorum. Sivas'ın geleceği daha aydınlık olacak diyoruz. Evlatlarımıza daha güzel bir Sivas bırakacağız. Sivaslılara doğru bir tercih verdikleri için teşekkür ediyoruz. Onların desteğine biz layık olmaya çalışacağız" dedi.
'KİMİN YÖNETECEĞİNE MİLLET KARAR VERİR'
Seçimden önce Ak Parti'nin oylarının düşeceği yönünde beklentiler olduğunun hatırlatılması üzerine Bakan Yılmaz şöyle dedi: "Kayıt dışı siyaset hiç bir seçimde olmadığı kadar bu seçimde ortaya çıktı. Onun için sayın başbakanımız 'bu bir İstiklal mücadelesidir' dedi. İstiklal mücadelesi olduğu için de ilk mitingini Sivas'ta 'İrade-i milliyeyi hakim kılmak esastır' sözünü esas alarak milli iradeye saygı mitingini Sivas'tan başlattı. Yani neydi bu milleti kimin yöneteceğine bu millet karar verir. 'Yeter artık söz de karar da milletindir' denildi. Dolaysıyla da milletimiz bunu gördü. Bir plan var. Bir tezgah var. Bir tuzak var. İşte kurulmuş olan bu tuzağı, bu millet oylarıyla boşa çıkardı. Allah bir daha bu millete istiklal mücadelesi yaşatmasın. Mehmet Akif'de Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın diyordu. Gerçekten sıkıntılı bir dönemdi. Allah bu millete bir daha istiklal mücadelesi yaşatmasın. Ben tüm milletime Ak Parti'ye güvendikleri için teşekkür ediyorum."
'BEKLEDİĞİMİZ OYU ALDIK'
Partinin ulaştığı oy oranını da değerlendiren Bakan Yılmaz şunları söyledi: "Muhalefet partileri adeta Ak Parti gitsin noktasına getirdiler. Eski Türkiye ile yeni Türkiye mücadelesi haline getirdiler. Onun üzerinde bizim geçen yerel seçimden aldığımız oyun üzerinde aldığımız her oy muhakkak ki başarıdır. Ama Cenabı Allah'a hamd olsun beklediğimiz oy oranını aldık. Bu Ak Parti'nin büyük bir başarısıdır. Milletimiz Ak Parti'nin arkasında durduğunu çok açık net tartışma götürmeksizin koydu. Geçen seçimleri alsınlar bu seçimleri de alsınlar. Ben sonsuz teşekkür ediyorum hem Sivas'a hem aziz milletimize."
PARTİDE SEVİNÇ
Öte yandan seçim sonuçlarının belirlenmesi ve resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını Ak Parti'nin kazandığının ortaya çıkması üzerine partililer sevinç yaşadı. Parti binasında sonuçları takip edenler sonucu alkışlarla karşıladı.
MEMLEKETİNDE KAYBETTİ 
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın memleketi Gürün ilçesinde seçimi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı Nami Çiftçi kazandı. 

HY (EA/RT) (FOTOĞRAFLI)