KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, internete düşen ses kayıtlarına tepki göstererek, "Ak Parti'yi ve başbakanımızı halkın gözünden düşürmeye çalışıyorlar" dedi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de Ak Parti Bingöl Belediye Başkan adayı Yücel Barakazi'nin tanıtım toplantısına katıldı. Bakan Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen ses kayıtlarına tepki gösterdi. Ak Parti'nin bir hizmet partisi olduğunu söyleyen Yılmaz, şunları söyledi:
"Geldiği günden bugüne Ak Parti, eskiden faize giden paraları, ranta giden paraları çarçur edilen kaynakları halkımıza hizmete çevirdik. Bazıları bunu gölgelemeye çalışıyorlar, halkın gözünden başbakanımızı düşürmeye çalışıyorlar. Bunun çok sitemli bir şekilde yapıldığını görüyoruz. Böyle rastgele değil, çok planlı programlı bir şekilde Ak Parti'yi halkın gözünden düşürmeye çalışan, Başbakanımız halkın gözünden düşürmeye çalışan montajlarla, hilelerle, operasyonlarla bunu yapmaya çalıştıklarını görüyoruz. Bakın Başbakanımıza saldırıları görüyorsunuz, hükümete yapılan saldırıları görüyorsunuz, aslında bunlar Türkiye’ye yapılan saldırılardır. Türkiye’nin istikrarına yapılan saldırılardır. Türkiye’nin büyümesine, güçlenmesine gelişmesine yapılan saldırılardır. Türkiye’yi çekemeyenler Türkiye’nin gelişmesinden, büyümesinden rahatsız olanlar bunu yapıyorlar. Geri plana baktığınız zaman bunları görürsünüz."
Bakan Yılmaz, bir tarafta çözüm süreci ve huzur ortamı olduğunu belirterek, artık şehit haberleri alınmadığını belirtti. Bu durumun birilerini rahatsız ettiğini ve bu nedenle sabote edilmek istendiğini belirten Yılmaz, özlerini şöyle sürdürdü:
"Yeniden kardeş, kardeşle kavga etsin istiyorlar. Bu çözüm süreci aksasın diyorlar, çünkü şunun farkındalar. Güçlü bir hükümet olmadan gövdesini taşın altına koyan güçlü bir Başbakan olmadan bu çözüm sürecinin de ilerlemeyeceğini biliyorlar. Çözüm süreci Türkiye’nin kaderidir. En büyük meselesidir. Bu süreci başarıya ulaştıran bir Türkiye artık 2023'’e doğru dünyada çok daha farklı yerlere gelecek. Bunun farkında oldukları için Türkiye'nin önünü kesmek için siyasi istikrarımıza saldırıyorlar. Bingöl olarak söylüyorum, Başbakanımızın arkasında dimdik duracağız. İnşallah önümüzdeki dönem çok daha hayırlı işlere vesile olacağız. Birileri montajlarla, hilelerle, tuzaklarla, operasyonlarla halkımızın kafasını karıştırmaya çalışsada biz o milletimizin derin vasiletiyle terasetiyle ön görüşüyle bütün bu tuzakları aşacağız. Ve 30 Mart'ta inşallah sandıklar patlayacak en büyük desteği veren ilerden biri Bingöl olacak, Allah'ın izniyle."

AÖ(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)