TOKAT'TA YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARINA KATILDI
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'ın Koyulhisar İlçesi'ndeki seçim çalışmalarının ardından karayolu ile Tokat'ın Reşadiye İlçesi'ne geldi. İlçe girişinde partililer tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, daha sonra AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan ve Dilek Yüksel ile birlikte partisinin Reşadiye Belediye Başkan Adayı Cemil Kılıç'ın seçim irtibat bürosunu ziyaret etti. Seçim irtibat bürosu önüne asılan ve üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın resminin bulunduğu, 'Ankara hazır, hedef 2023' yazılı pankart dikkat çekti.
Bakan Yılmaz, burada AK Parti iktidarı döneminde yapılan yatırımlardan bahsetti. Şehit cenazelerine en çok katılan kişinin kendisi olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz, "2011 Temmuz ayından sonra en çok şehit cenazesine katıldım. Herkes şunu söylüyor, 'benim evime ateş düştü başkasının evine de düşmesin' diyordu. Sorarım evlatları olanlara. 'Size İstanbul'u mu verelim, evladınızı mı' desem ne dersiniz? Bilin ki el kesesinden cömertlik yapılmaz diye bizde bir söz vardır. Başkalarının evlatlarını dağa taşa sürerek siz bu kavganın devam etmesini isteyemezsiniz. Bu millet barış sürecini, kardeşlik sürecini destekledi. Cenabı Allah'a hamd olsun bir yıldır fazla tek bir kardeşimin evine şehit cenazesi gelmedi. Bu barış sürecini devam ettirmek istiyorsak, bu istikrarı devam etmek istiyorsak, Reşadiye'de, Tokat'ta, ilçelerinde AK Parti hizmet kervanıyla buluşturmamız lazım" dedi.
Bakan Yılmaz çıkışta basın mensuplarının Suriye sınırında yaşanan olaylarla ilgili kendisine yöneltilen soruya cevap vermedi. Bakan Yılmaz, ardından Niksar İlçesi'ne geçti.
Mustafa TURAPOĞLU- Fatih YILMAZ/TOKAT, ()

(EA/SS) (FOTOĞRAFLI)