Gökhan CEYLAN / GÜRÜN(Sivas), () - MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz en büyük projelerinin çözüm süreci olduğunu belirterek, "Alevi de kardeşimiz, Kürt de kardeşimiz. Alevi de birinci sınıf insan Kürt de birinci sınıf insan" dedi.
Çeşitli programlara katılmak için dün sabah karayolu ile Sivas'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bugün Gürün İlçesi'nde AK Parti seçim bürosunun açtı. Açılış sonrası yaklaşık 500 kişilik kalabalığa seslenen Yılmaz, şöyle konuştu:
"Bizden önceki dönemde bütçedeki en fazla payı savunma alırken bu dönemde en fazla payı milli eğitim alıyor. Çünkü insanımızı eğitirsek daha güçlü Mehmetçik olur. Çünkü insanımızı eğitirsek daha az hastalanır. Ve insanımızı eğitirsek biz mutlu topluma ulaşırız."
'30 YILLIK KAVGA DÖNEMİNİ BARIŞ DÖNEMİNE ÇEVİRDİK'
Çözüm sürecinin AK Parti'nin en büyük projesi olduğun anlatan Bakan Yılmaz şunları söyledi:
"Yaklaşık 30 yıllık kavga dönemini biz barış dönemine çevirdik. Bu kardeşiniz en çok şehit cenazesine katılmış birisi. Evlere ateş düşmesin. Evinde şehit verenlere gidin bir sorun. Size İstanbul'u mu verelim, evladınızı mı? desek hangisini tercih ederler. Evlatlarını tercih ederler. İşte hamdolsun AK Parti'nin en büyük başarısı bu. 80 yıldır bizden önceki insanlar kendi iktadarlarını devam ettirmek için ya Alevi- Sünni kavgasını çıkarırlardı. Ya Türk- Kürt kavgasını çıkarırlardı. Biz diyoruz ki bizim düşmanımız nefsimizdir, kimseyle kavga etmeye gerek yok. Alevi de kardeşimiz, Kürt de kardeşimiz. Alevi de birinci sınıf insan Kürt de birinci sınıf insan. Demokratikleşme devam ediyor. Herkesi inancından dolayı hiç kimse engellemeyecek."
GC(EA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)