BAKAN YILDIZ OSB MALİ GENEL KURULUNA KATILDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi 12. Mali genel kurulu öncesi Isı, Su ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) yönetim kurulu başkanı Ferdi Erdoğan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Bakan Yıldız, daha sonra OSB’de en fazla enerji tüketen 130 firma bazında yapılan enerji verimliliği çalışmalarına katıldı. Bakan Yıldız, Kayseri sanayicilere hitaben yaptığı konuşmaya "Soma’da 301 canı kaybetmekten duyduğumuz hüzünü bir kez daha sizlerle paylaşmak istiyorum" diyerek başladı.

Bakan Yıldız, madencilik enerjisi, petrol aramasıyla ilgili konularda elinde bulunan olanakları istismar eden tüm kesimlerin bulunduğu pozisyonları değiştirmesi gerektiğini söyledi. Enerji Bakanı Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer o ruhsatları kullanıyorsak değerlendirmemiz yoksa başkasının kullanmasına mani olmamamız gerekir. Türkiye’de 43 bin maden arama ruhsatı vardı. Günlük 280’e varan ruhsatlara imza atması gerekiyordu. Elindeki ruhsatı bin katına satmaya çalışan çantacıların ortadan kaldırılmasına karar verdik ve ilk 2 yılda 23 bin ruhsattan vazgeçildi. OSB’de de kullanılmayan arsalar geri verilmelidir. Enerji sektörü büyümeye devam ediyor. Sanayideki yatırımlar enerji verimliliğine dikkat ederseniz sadece kendinize değil ülkenin geleceğine katkıda bulunacağınızı bilmelisiniz. Zamanında doğalgazın getirilmesiyle ilgili hizmet alımıyla veya bir kömür alımıyla ilgili düşünceleri varsa Organize sanayi bölgelerinin onlara yardımcı olmaya hazırız."

Okmeydanı’nda 2 kişinin ölçümü sonrası hükümet istifa eder mi diye ortaya düşenler olduğuna dikkati çeken Bakan Taner Yıldız, "Siz bir kaza olduğunda işyerinin sahibini mi değiştiriyorsunuz" diye konuştu.



OE,DÖ (OE/RT) (FOTO)