BAKAN YILDIZ: TÜRKİYE’Yİ ESKİ GÜNLERİNE DÖNDÜRMEYECEĞİZ
Bakan Taner Yıldız Kayseri Şehir Tiyatrosundaki Ak Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Mustafa Çelik’in proje tanıtımlarını yaptığı toplantıda, partisinin bugüne kadar yaptığı projelerin ayağının yere bastığını, ancak muhalefetin sürekli karşı çıktığını söyledi. Bakan Yıldız, "Gezi parkı olaylarında da ağaç kesilecek diye eleştirenler oldu. Gezi parkı olaylarında ağaçların arkasından nişan alanlar, şimdi de başka şeyler için nişan alıyor" dedi.
Enerji Bakanı Taner Yıldız, siyasi istikrara kelepçe vurulmak istendiğini son siyasi gelişmelerin ülkeye zarar verdiğini, operasyon yapmak isteyenlerin ortaya çıktığını belirtti. Bakan Yıldız, partisinde ve partililerinde bu heyecan olduğu sürece yurdun dört bir yanında 30 Mart seçimlerinin önemli bir kırılma noktası olacağını söyledi. Partilileri kapı kapı dolaşmaya ve projeleri anlatmaya çağıran Bakan Yıldız şöyle dedi: "1953 yılında Don ve Volga arasında yapılan kanal, 16'ncü yüzyılda, Osmanlı zamanında düşünülmüş, ancak Kırım Hanı muhalefet etmiş, yapılamamış, Marmaray yapılırken bir köşe yazarımız 'ben buradan yüzerek geçerim, Kanal İstanbul’dan geçmem' dedi. İlk defa bir araba vapuru 1872’de işletmeye başladığında mizahçılar yönetimi de tezahür etmek maksadıyla karikatürler yayınlandı ve gerçekleştirilmedi. Boğaz köprüsü ile alakalı Adnan Menderes projeyi başlattı ancak, iki gün sonra darbe oldu ve proje durdu. Açılışı 1973 yılında seçimi kazandıktan sonra CHP’ye nasip oldu. Böyle açılışlar inşallah bundan sonra CHP’ye nasip olmaz. 1994’te Kayseri’de olduğu gibi İstanbul’da da CHP’den belediye başkanlığı alındığında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın su problemleriyle ilgili projeleri oldu. Projelerle ilgili, su problemini dalga geçenler oldu." TÜRKİYE’Yİ ESKİ GÜNLERİNE DÖNDÜRMEYECEĞİZ
17 Aralık sonrası meydana gelen gelişmelerle oyuna gelmeyeceklerini belirten Yıldız, "Dün Adnan Menderes vardı, Turgut Özal vardı. Bugün de Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül var. Çekilmiş bir lastiğin bırakılması gibi, 12 Eylül öncesi gibi, Türkiye’yi eski günlerine asla döndürmeyeceğiz. Bu oynanan oyunun içinde enerji de var. Aysbergin altındaki buz kütlesi çok büyük. Bu bugünün oyunu değil. Karşımızda bir tablo var renkleri yanlış fırçalarla atılmış. Neden bu hata yüzünden o tabloyu yakmaya kalkıyorsunuz? Teşkilatımızın her kademesi gece gündüz demeden 30 Mart’a kadar bu projeleri ve şahsında Türkiye’nin çehresini değiştireceğiz, olumsuz manada değişmesine müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

OE (OE/RT)