ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de her yıl 1 milyon aracın trafiğe girdiğini belirterek, "Türkiye'nin nüfusu da 1 milyon artıyor. Yani yeni doğan her bebek arabası ile birlikte geliyor diyebiliriz" dedi.
Partisinin aday tanıtım programlarına katılmak, bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Ardahan’a gelen Bakan Taner Yıldız, Hükümet Konağı önünde Vali Seyfettin Azizoğlu, Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Belediye Başkanı Ak Partili Faruk Köksoy ve daire müdürleri tarafından karşıladı. Bakan Yıldız'a 5 yaşındaki Beray Örs tarafından çiçek verildi. Beray Örs, Bakan Taner Yıldız'a üşüdüğünü söyledi. Bunun üzerine Bakan Yıldız, "Seni hemen kaloriferin yanına alalım. Bizimle birlikte Vali amcanın odasına gel" dedi.
Vali Seyfettin Azizoğlu’ndan ilin sorunları ile ilgili brifing alan Bakan Yıldız gazetecilerin sorularını cevapladı. Akaryakıt fiyatları ile ilgili bir açıklama yapan Bakan Yıldız, şunları söyledi:
"Dolaylı vergilerin, ÖTV’lerin akaryakıt kısmı, Türkiye için kaynak oluşturduğu bir yerdir. 2013 yılında 17 milyon araçtan 46 milyar lira vergi toplandı. Bu tabi ki Türkiye’nin artan refah seviyesi ile beraber her yıl 1 milyon araç trafiğe girdi. Türkiye’nin nüfusu da 1 milyon artıyor. Yani, her doğan bebek arabası ile birlikte geliyor diyebiliriz. Genel olarak rakamlar bunu bize gösteriyor. O yüzden biz 7.8 milyon araç ile aldık, 11 yıl içerisinde 18 milyonlara yaklaştı. Tabi ki kullandıkları yakıtın ben şahsen daha ucuz olmasını isterim. Temenni ederim ama uluslar arası borsada gerek doların artmış olması gerekse petrol fiyatlarının istediğimiz seviyeden yüksek olması tabi ki akaryakıt ürünlerini de artırıyor. Zaman zaman onlar otomatik fiyatlanma mekanizması ile düşüyor, çıkıyor. Kullandığımız her 100 liralık benzin mazotun ortalama 55- 60 lirası vergiden kaynaklanıyor. Dediğim gibi vergi dağılımlı da bu şekilde oluyor" dedi.