ARDAHAN'A İLK GAZI BAKAN YILDIZ VERDİ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, valilik ziyareti ardından Milli Egemenlik Parkı'nda düzenlenen kente ilk doğalgazın verilmesi törenine katıldı. İktidara geldiklerinde çok az ilde doğalgaz olduğunu söyleyen Bakan Taner Yıldız, "Bugün 72 ilimize doğalgazı götürdük. Şimdi amacımız 81 ilin tamamına ulaşmak. Doğalgazı en ucuza alan ülke değiliz ama şuan da en ucuza satan ülkeyiz. Bugün doğalgaz hattımız 82 bin 500 kilometreye ulaştı. Ayşe bacılarımıza, Fatma teyzelerimize ve tüm Ardahanlı hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt'ün bir konuşmasında sıfırın altında 18 derecede yiyeceklerin değerinin kaybolduğuna dair sözlerine cevap veren Bakan Yıldız, "Ensar bey eksi 18 derecede yiyeceklerin değerine kaybolduğuna dair bir örnek verdi. Ben şuna inanıyorum, Ardahan'da eksi 34 derecede insanımızın değeri artıyor, kalitesi daha da artıyor, daha da sıcaklaşıyor. Her zaman ülkesine bağlılığını göstermiş oluyor" diye konuştu.
17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun, Türkiye'nin istikrarına yönelen operasyon olduğunu iddia eden Bakan Yıldız, döviz ve faizin arttığını söyledi. Yıldız, "Bu duruma üzülenler var, sevinenler var. Soruyorum biz bu duruma sevinebilir miyiz? Ama bizler üzülenler arasındayız. Çünkü hak ettiğimiz refah seviyesini Edirne'den Ardahan'a kadar yurdun dört bir yanına genişletmek zorundayız. Gayrısafi milli hasıla dediğimiz Türkiye'nin bütün varlıkları son 10 yılda 3 katına çıktı. Biz zenginleştikçe, ekonomimiz düzeldikçe tabi ki gelişmişliğimiz de artacaktır" dedi.