ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gazze'de insanlığın sınavı kaybettiğini belirterek, "'Filistinliler'in foklar kadar değeri yok mu?" dedi.
Bakan Taner Yıldız, Tüm Kayserililer Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin Erciyes Dağı'nda düzenlediği 'Gazze İçin Duaya, Erciyes'te Bayramlaşmaya' adı verilen etkinliğine katıldı. Yıldız konuşmasında, İsrail'in Gazze'dea büyük bir katliam başlattığını ve hiçbir tepkiye yanıt vermediğini belirterek, "Gazze'de insanlık, bütün değerleriyle beraber sınavını kaybetti. Belgesel kanallarda, kutuplarda sıkışıp kalan fok, balinalar için milyonlarca dolarlar harcanıp kurtarma çalışmaları yapılıyor ve bunlar kaydedilip televizyonlarda gösteriliyor. Ama bütün insanlığın gözleri önünde İsrail'in katliamlarına bütün dünya göz yumuyor, sessiz kalıyor. Filistinlilerin foklar kadar değeri yok mu?" ifadelerini kullandı. Yıldız, şöyle devam etti:
"Yahudiler, Zeytin Dağı ile mezarlık arasında kuracakları köprüden yürüyerek cennete gideceklerine inanıyor. Bu kurulacak köprüden cennete doğru giderken, öldürdükleri insanların kanları bunlara engel olmayacak mı? Kudüs, tarihte 2 sefer Müslümanlar tarafından ele geçirildi. Her ikisinde de hiçbir Yahudi'nin kanı haksız yere akıtılmamıştır."
Hiç kimsenin AK Parti hükümetleri ve Başbakanın, İsrail'le ilgili söylediği sözleri çok görmemesi gerektiğini kaydeden Yıldız, "Bütün dünya, İsrail'in katliamlarına göz yumup sessiz kalırken, bir tek sayın Başbakanımız, sesini çıkarıp gerekeni söylüyor. O nedenle bizim sözlerimiz çok görülmesin. Bulunduğumuz makamlar gelip geçicidir. Bizler her zaman doğruları söyleyeceğiz. Bizler, doğruları söylediğimiz kadar ahirette hesabımızı vereceğiz. Bizler emekli olduktan sonra doğruları söyleyenlerden olmayacağız. Bizler her zaman bulunduğumuz yerleri doğru temsil edeceğiz" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de Nizar Kabbani'nin Kudüs'le ilgili şiirini okuduktan sonra, "Cenab-ı Allah, şu Erciyes Dağı şahit olsun ki bu can bu bedende olduğu sürece Gazze'yi unutmayacağız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan Gazze ve zulme uğrayan bütün Müslümanlar için dua etti. Etkinliğin sunucusu Uğur Arslan da ekibiyle birlikte Kudüs, Filistin ve Gazze için yazdıkları şiirleri okudu. Etkinlikte, katkılarından dolayı Bakan Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve diğer ilgililere plaket verildi.

FOTOĞRAFLI