ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri’nin Bünyan İlçesi'nde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile dün gece yaptığı görüşmeyle ilgili olarak, "Şu anda bizim dünya piyasalarına sunamadığımız Kuzey Irak'tan gelen Ceyhan depolarında 1 milyon 350 bin varil petrol birikti" dedi.
Bakan Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Bünyan İlçesi'nde partisince düzenlenen miting sonrası gazetecilerin sorusu üzerine dün gece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’nin yaptığı ve kendisinin de katıldığı toplantıya ilişkin olarak şunları söyledi:
"Anayasanın kendisine verdiği bütün hak aynen bizim yaptığımız sözleşmelerde ve Bağdat'da yaptığımız anlaşmalarda korunmuştur. Bunun aksi düşünülemez. Ancak, Irak bir 'varı' paylaşması gerekiyor, 'yoku' paylaşamaz. Bütün uğraşımız Irak'ın gelirlerini arttırarak normalleşmesini sağlamaktır. Barzani ile bunu enine boyuna değerlendirdik. Enerji ve Petrol Bakanı da vardı. Şu anda bizim dünya piyasalarına sunmadığımız Kuzey Irak'tan gelen Ceyhan depolarında 1 milyon 350 bin varil petrol birikti. Bu Bağdat'tan gelen petrolden daha ayrı bir şekilde depolanıyor. Bizim başından beri söylediğimiz Bağdat'ın refakatinde, onların gönderdiği elemanlarla beraber sevkiyatta da her birisinde beraber bulunmak kaydıyla bunlar yapılacak. sevkiyatın yapılması halinde mutlaka Irak Milli Petrol Şirket yetkilileri, Bağdat'ın yetkilileri, orada olmuş olacaklar. Dolayısıyla, Irak'ın petrolünden bahsediyoruz, Bu petrol , Türkiye'nin petrolu değil . Bunları enine boyuna değerlendirdik. Önümüzdeki süreçte Neçirvan Barzani ile Şehristani'nin yani Erbil ile Bağdat'ın mutlaka uygun bir noktada bir araya gelmelerini ümit ediyorum."
Bakan Yıldız, Bünyan ilçesindeki mitingin ardından ilçeye bağlı Güllüce, Akmescit, Köprübaşı, Tuzhisar ve Karakaya beldelerinde seçim çalışmalarına katılarak, çevresindekilerle görüştü

OE(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)