ŞAHSİ FİKRİM KESİNLİKLE İDAM EDİLMESİNDEN YANADIR
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Emirsultan Camii’nde Cuma namazını kıldıktan sonra Yıldırım İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen Erguvan Şenliği’ne katıldı. Bakan Yıldız, daha sonra Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Burada deney düzeneklerini inceleyen Bakan Yıldız’ın, uzay yolculuğundan, Uludağ’da kayak yapmaya kadar bir çok görüntünün yer aldığı 3D simülasyona girmesi ilginç görüntüler oluşturdu.
Daha sonra Bursa Doğalgaz Çevrim Santrali’ne giden Bakan Yıldız, yetkililerle basına kapalı görüşme yaptı. Santralin kontrol odasında yetkililerden bilgi alan Bakan Yıldız, akşam saatlerinde Birlik Vakfı Bursa Şubesi tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Taner Yıldız, Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından verilen 3 dönem kuralına devam kararını değerlendirdi. Üç dönem kuralının Türk siyasi tarihine fayda getireceğine inandığını söyleyen Bakan Yıldız, "Öncelikle üç dönem kuralının uygulanmasıyla alakalı ben başından beri aynı kanaatteydim. Bu kuralın mutlaka uygulanmasından yanaydım. Kendimde bu üç dönemin içerisindeyim. Bizden sonra daha iyi yetişmiş arkadaşların bulunabileceğini işaret etmiştik. Makam ve koltukların geçici olduğunu belirtmiştik. Öncelikle kendimiz bunları uygulamamız lazım. Ben burada Ak Parti’nin kurumsal kimlik ve hafızasını ileriye taşıması açısından bunu doğru buluyorum. Her birimizin görevlerini zamanı gelince rahatlıkla devredebileceği ve kendimizden daha iyi olduğuna inandığımız arkadaşlarla Türkiye yararına çalışabileceğini düşünüyorum” dedi.
“MEVCUT SİSTEMLE SEÇİMLERE GİTMEMİZDE FAYDA VAR”
Dar bölge ve daraltılmış bölge ile ilgili çalışma yapılmayacağının açıklanmasını da değerlendiren Bakan Taner Yıldız, Ak Parti’nin son dönemde her iki seçmenden birinin oyunu aldığını hatırlattı. Bakan Yıldız, partinin bu anlamda seçimde hak etmediği bir oyla siyaset yapma ihtimali ve isteği olmadığını belirterek şunları söyledi: "Seçim sistemlerinin tartışılıyor olması, bunun istişareye açık ediliyor olması, kamu oyunda istişarenin yapılması son derece normaldi. Baraj sisteminin düşürülmesini de başbakanımız kamuoyunda tartışmaya açılmıştı. Orada çok fazla bir yankı bulmadı. O manada istenilen cevap oluşmadı. O yüzden ister dar bölge isterse daraltılmış bölgeyle alakalı seçim sistemi arayışlarında şu anda bu kararın alınmış olması son derece isabetli buluyorum. Tabi ki oy verme işlemi aslında tarafları olan işlemdir. Oy veren vatandaşımız, halkımız ve o oyu değerlendirip, siyaset tarihinde yerini alanlar, partiler var. Bu sistemin yine zamanla tartışılabileceğini ama şu anda mevcut sistemle 2015 seçimlerine gidiyor olmamızın ben faydalı olduğu kanaatindeydim. Bunu bugün değil, bir hafta, on gün önceki yaptığım görüşmelerde de aynı kanaate sahip olduğumu belirtmiştim. Çünkü Ak Parti şu ana kadar bütün aldığı oyların hakkını veren ve bunu icraata ve bunu yaptığı hizmetlere döken bir partidir. Zaman zaman kamuoyunda şu tartışma yapılıyor. ‘Hak ettiğinden daha fazlasını mı istiyor?’ Hayır, Ak Parti’nin böyle bir talebi olmaz, olamaz. Çünkü biz hak ettiklerimizle beraber bu ülkeyi ham dolsun yönetmiş olduk. Ak Parti’nin değişmez bir kuralı var. Ak Parti ve Ak Parti hükümeti doğru yaptığı kadar güçlendiğini, güçlendiği kadar daha çok doğru yapma kabiliyetine ve kapasitesine ulaştığını gören bir parti. Bu kararın inşallah istişareler sonucunda doğru karar olduğunu ve ülke yararına da inşallah menfaatler sağlayacağına inanıyorum. Tekrar hayırlı olsun diyorum." 
CUMHURBAŞKANLIĞI İZOLE EDİLMESİ GEREKEN BİR SÜREÇ
Bir basın mensubunun üç dönem kararının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olma yolunu açıp açmayacağını sorulması üzerine Bakan Yıldız şu cevabı verdi: "O süreç bundan daha ayrı, izole edilmesi gereken bir süreçtir. Başbakanımızın cumhurbaşkanımız, delegelerimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, il başkanlarımızla, teşkilatımızın her kademesinde yaptığı bir istişare yapısı vardır. Bu istişareden çıkacak sonuçla onu nitelendirmek lazım. Dediğim gibi cumhurbaşkanımızla görüşmelerinden ortaya bir karar çıkacaktır. Dikkat ederseniz Ak Parti’nin şu an ülkenin yararına aldığı kararların en önemli göstergelerinden bir tanesi budur. Şu anda her hangi bir partinin adayı, kimi aday göstereceği, kamu oyunda tartışılmıyor, konuşulmuyor. Türkiye’de doğru kararlara işaret ettiği için Ak Parti bu yapıyı sağlamış durumda. Türkiye’ye yakışır, Türkiye’nin ilerleyen, büyüyen, gelişen yapısına yakışacak bir şekilde Cumhurbaşkanlığı seçimini yapar. Şuana kadar nasıl 30 Mart seçimlerini başarıyla tamamladıysa, Cumhurbaşkanlığı seçimini ve önümüzdeki yıl genel başkanlığı seçimlerini tamamlar. Ve ülkenin önünü daha fazla açan, yalnızca kendi ayakları üzerinde duran değil, kendi ayakları üzerinde koşturan bir Türkiye’yi inşa etmiş olacağız. Büyük resim bunu söylüyor ve her zaman bu büyük resme sahip çıkmamız lazım."
ASIL OLAN ANNE, BABANIN KARARI OLMALI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çocuk katillerinin idamına yönelik yaptığı açıklamanın da sorulması üzerine Bakan Yıldız şöyle konuştu: "Açıkçası şuan söylediğim sistemin dışında olabilir, ama inandığım bir şeyi söylüyorum; Aslında o çocuğumuzun, o yavrumuzun hakkı anne, babası üzerindedir. Ve onun vereceği karar asıl olması lazım. İdam ise bunun karşılığı idamdır. Her birimiz kendi yavrusu için, ciğerinden kopan bir parça olarak bunu düşünsün. Vereceği karar neyse onun doğru olduğuna inanmış olurlar. Ben açıkçası o kul hakkı ile ilgili olduğu için onun karşılığı kadar ceza görmesi gerektiği kanaatindeyim. Şahsi fikrim kesinlikle idam edilmesinden yanadır. Ama sistemimiz burada farklı işlemektedir. Dediğim gibi her aile, Allah başlarından uzak etsin, kendisi için düşünsün, ondan sonra kararını versin."

SÇ,ST (FK/RT) (FOTOĞRAFLI)