ENERJİYE BÜYÜK YATIRIM YAPILDI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kırşehir’de yaptığı açıklamada Türkiye'de hedeflenen gelişme ve büyümenin ortaya konulabilmesi için istikrarın mutlak surette korunması gerektiğini söyledi.
Bugün Kırşehir’e gelen Enerji Bakanı Yıldız, Kırşehir’in Mucur ilçesi Yazıkınık köyündeki Botaş doğalgaz kompresör istasyonu açılışını yaptı. Bakan Yıldız, ilçelerin doğalgazdan yararlanmaları için nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelerdeki elektrik abonelerinin yüzde 60’ının kaymakamlığa veya özel idarelerine başvurması gerektiğini hatırlattı. Yıldız, ülke genelinde nüfusu 10 bini aşan 202 ilçe bulunduğunu ve bugüne kadar sadece 9 ilçenin başvurduğunu; başvuru süresinin de Haziran'da dolacağını ifade etti.
Bakan Yıldız, "Biz iktidara geldiğimizde, 11 yıl önce, rüzgar ve güneş enerjisi santrallerinde toplam kurulu gücümüz 17 megavattı. Çok sembolikti, hemen hemen yok denecek kadardı. Şu anda 3 bin megavatlık rüzgar santralimiz var. Bunun anlamı şu; eğer biz bu santralleri kurmamış olsaydık, 2013 yılı içinde toplam 600 milyon dolarlık dışarıdan daha fazla doğalgaz ithal edecektik" dedi. Türkiye'nin gelişmesi için enerji sektörünün büyümesi gerektiğini ifade eden Bakan Yıldız, "Son 11 yılda 32 bin 500 megavatlık santral yaptık. Yani 100 yıldan daha fazlasını Türkiye'de son 11 yılda gerçekleştirdik. 2023 yılı hedefimiz buradaki yatırım gibi tam 10 bin tane güneş enerjisi panelli tesis kurmak"
Bakan Yıldız, ardından Kırşehir Merkez Cacabey Meydanı Seçim Ofisi önünde düzenlenen açık hava toplantısına katılmak üzere Kırşehir’e geldi ve burada partililere hitap ettikten sonra Kaman’a hareket etti.
Salih GÜNER/KIRŞEHİR ()

SG(OE/FOTOĞRAF)(FOTOĞRAF)