GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın Ardeşen İlçesi'nde katıldığı Ak Parti Danışma Meclisi toplantısına, yeniden aday gösterilmeyen Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan'ın konuşması damgasını vurdu. Sinan'ın, "20 yıllık emeğimi elimden aldınız, herhalde 20 dakika konuşmamı çok görmezsiniz" sözleri, bazı partililerce alkışlanırken, Bakan Yazıcı ve diğer partili yöneticilerin yüzü asıldı.
Rize’ye dün gelen ve geceyi Çayeli İlçesi’nde geçiren Bakanı Hayati Yazıcı, Pazar İlçesi’nde bir cenazeye katılırken, taziye dileklerini iletti. Daha sonra Ardeşen İlçesi’ne geçen Bakan Yazıcı'yı, Türkiye Hentbol Bayanlar Süper Lig ekibi Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları karşıladı. Kadın sporculara başarı dileyen ve hatıra fotoğrafı çektiren Yazıcı, ardından da Ardeşen Kültür Merkezi’ne giderek AK Parti Danışma Meclisi Toplantısına katıldı.
"20 YILLIK EMEĞİMİ ELİMDEN ALDINIZ"
Toplantıda konuşurken yeniden aday gösterilmemesine tepki gösteren Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, "Bu süreç öncesinde, 'Aday olamayacaksak bize söyleyin, bunu peşin kabul edelim" dedikleri halde kendisine bilgi verrilmemesine çok kırıldıklarını söyledi. Sinan, konuşmasını sürdürürken toplantıyı düzenleyenlerin Bakan Yazıcı'nın zamanının kısıtlı olduğuna dair uyarısı üzerine, "20 yıllık emeğimi elimden aldınız. Herhalde 20 dakika konuşmamı çok görmezsiniz sayın bakanım" dedi. Başkan Sinan'ın bu sözleri bazı partililer tarafından alkışlandı. Bakan Hayati Yazıcı ve diğer partililerin bu nedenle keyfi kaçtı. Başkan Mümtaz Sinan, şöyle dedi:
"Bu bayrak inmesin, bu ışık sönmesin. AK Parti Ardeşen'de kaybetmesin. Ben her şeyimi kaybetmeye hazırım. Benimle ilgili, 'Yanlış yapacak' diye konuşulması onuruma dokunuyor. Ben partim için çalışacağım."
"SİTEMLERİNİZİ BU NOKTADA YOĞUNLAŞTIRMAYIN"
Bakan Hayati Yazıcı, Mümtaz Sinan'ın konuşmasına değinirken, AK Parti'de herkesin seçileceği yere aday olma hakkı olduğunu ifade ederek, "Kim söyleyebilir bir belediye başkanımıza; 'Sen aday olma' diye. Bu süreci orada bitirmek demektir. Kimin böyle bir hak ve yetkisi var. O süreç yaşanacak. Bu arkadaşlarımız sitemlerini bu noktada yoğunlaştırmasınlar" dedi.
Türkiye’de 30 Mart seçimlerinin, yerel seçimler olması ötesinde başka değerlendirmelere zemin hazırlayacak bir seçim olduğunu ifade eden Yazıcı, şöyle konuştu:
"Bizi sendeletmek isteyenler var. Çok dikkatli olalım. Bilerek ya da bilmeyerek Türkiye’nin önüne takoz olmaya alet olacak insanları uyaralım. Gözümüz açık olsun. Sevdamız; büyük Türkiye, sevgimiz; aziz Türk milletidir.30 Mart seçimlerinde her hangi bir zaafa yol açmayacağız. Çıtayı daha fazla yükseltecek belirlenmiş arkadaşlarımızın bayrak taşıma idrakiyle gece gündüz koşmamız lazım. Bir an kaybedecek zamanımız yok. Siyaseti rant ve çıkar elde etme ile kendi özel statüsünde değişiklik aracı olarak görenlerden değiliz."
Bakan Yazıcı, daha sonra Fındıklı İlçesi’ne geçti.