GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin başarısından rahatsızlık duyanlar olduğunu, bu kişilerin de kendi yetki ve sorumluluklarının dışına çıktıklarını söyledi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı İstanbul'dan karayolu ile Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’ne geldi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'yı, otel girişinde AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Yel, Çorlu Belediye Başkan Adayı Özlem Yemişçi ile partililer tarafından karşılandı. Bakanlar Müezzinoğlu ve Yazıcı, Çorlu Silverside Otel’de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer ile bir araya geldi. 
Toplantıda   konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bakanlık olarak, aile toplum sağlığı ile kişilerin sağlıklı bir şekilde yaşam sürdürmelerini birinci derecede önemsediklerini belirterek şöyle dedi:
"Bakanlık olarak kişi sağlığına yani bireyin sağlığına toplum sağlığını ve kişinin sağlıklı yaşamını sürdürebilmesini birinci derece önceliğimimiz. Hasta olup da, iyi olma hayali kurmak yerine, sağlıklı bir yaşam sürerek sevdiklerinizle insanlarımızla huzurlu bir yaşamın hayalini kurmak ve onun gereklerini yapmak daha doğru ve anlamlı olsa gerek. Sağlığı artık çok sektörlü olarak takip ediyoruz. Çünkü daha çok hastane daha çok MR, tomografi, daha çok doktor, daha çok teknoloji ve daha çok ilaç, daha laboratuarlar önceki alan esasında sağlıklı kalabilmek ve sağlıklı bir yaşamı sürdürebilmek sağlıklı bir yaşamdır esas olan."
"İRADEYE SAHİP ÇIKIN"
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin gelişmesinden ve büyümesinden içeride ve dışarı da bazı kesimler rahatsızlık duyduğunu öne sürerek, vatandaşların sandığa ve milletin iradesine sahip çıkmalarını istedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, daha sonra Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle sigarayı bırakan üç kişiye hediye çeki verdi.
BAKAN YAZICI DA KONUŞTU 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı toplantıda, Türkiye'nin başarısından rahatsız olan kişilerin olduğunu, bu kişilerin de kendi yetki ve sorumluluklarının dışına çıktıklarını söyledi. Bakan Yazıcı, "Her kurum kendi görev ve yetki alanı içinde çalışırsa bir sorun kalmaz" dedi.
ENTEGRE TESİS AÇTILAR
Sağlık Bakanı Mehmet Müeezinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, daha sonra Tekirdağ yolu üzerindeki Trakya Birlik Entegre Tesisleri içerisinde yapımı tamamlanan ek rafine ünitesi açılışına katıldı. Açılışta konuşan Trakya Birlik Genel Müdürü Adnan Tekçe, yeni ünitenin günlük 200 ton ayçiçeği işleme kapasiteli olduğunu açıkladı.
'DOZVOLA KRİZİ'
Törende Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye ile Bulgaristan arasındaki 'Dozvola' (yol geçiş belgesi) krizi hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Yazıcı, "Burada biz haklıyız. Komşumuz Bulgar elbette taahhüde uygun TIR geçiş belgelerini vermek zorunda. Vermezler ise bundan bizde zarar görürüz ama Bulgar daha fazla zarar görecektir. Bu uygulama dolayısıyla biz çözüm ürettik. Avrupa’ya taşıma yapan TIR'larımızı İpsala Sınır Kapısı'na yönlerdik" dedi.