TİCARET BORSASISINI ZİYARET ETTİ
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çorlu’daki açılış programının ardından Tekirdağ’a geçerek Ticaret Borsasını ziyaret etti. Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı tarafından karşılanan Bakan Yazıcı ardından toplantı salonuna geçti.
Burada borsanın çalışmalarıyla ilgili bilgiler alan Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, göreve geldiği günden itibaren imzaladığı en önemli projelerden birinin lisanslı depoculuk olduğunu söyledi. Tekirdağ’ın lisanslı depoculuk yetkisi verilen 4 ilden biri olduğunu ifade eden Bakan Yazıcı, şunları söyledi:
"61’nci hükümetinin Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev aldığım andan itibaren hemen görevimin ilk ayı içerisinde imzaladığım en önemli evrak Polatlı'da kurduğumuz lisanslı depoculuk izin belgesidir. Lisans verdik ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız ile birlikte açılışına gittik. Türkiye tarım bakımından ve borsacılık hizmetleri bakımından lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsacılığı çok önemli olmakla birlikte, maalesef özel sektörün bu alana eğilimi de geç oldu. Bizde destek veriyoruz işte Polatlı da kurduğumuz bu lisanslı depoculuğunun ortaklarından birisi Toprak Mahsulleri Ofisi biriside Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'dir. Bunu yaygınlaştıracağız yani bir lisanslı depoculuk birçok alanda yaygınlaşacak."
LİMAN İNŞAATINI GEZDİ
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya, Tekirdağ Ticaret Borsası yönetim kurulu üyeleri tarafından işlemeli vazo hediye edildi. Bakan Yazıcı, borsa ziyaretinin ardından Barbaros beldesinde yapımı devam eden Asyaport limanına incelemeyerek karayoluyla İstanbul’a gitti.

Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ, ()