Fatih TURAN/ AKÇAABAT (Trabzon), () - SEÇİM çalışmaları için bölgede bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Trabzon’un Akçaabat İlçesi'nde şoför esnafıyla görüştü.
Rize’den öğle saatlerinde Trabzon'a gelen Bakan Yazıcı, Akçaabat'a gitti, burada Akçaabat, Trabzon ve Mersin Minibüsçüler Kooperatifi’ni ziyaret etti, şoför esnafının sorunlarını dinledi. Esnaf odalarının çokluğundan yakınan Yazıcı, esnaf odalarının tek çatı altında toplanması gerektiğini savundu ve şunları söyledi:
“Çalışmalar kapsamında yeni bir kanun çıkartmak, gelişen durumları dikkate almak suretiyle odalarımızı daha etkin ve güçlü konuma kavuşturmak, mali yapılarını daha da geliştirmek üzere projeler yürütüyoruz. Odaların yapılarına ilişkin çalışılmalarımız var. Esnaf odaları sayısal olarak çok fazla. Mesela bir alanda benzer faaliyetlerin farklı odalar içerisinde yapılandığını görüyoruz. Fırıncılar odası var, pastacılar odası var, yufkacılar odası var, börekçiler odası var, çörekçiler odası var. Niye bu kadar dağılmış? Dağılınca insanların hedefledikleri güçleri de azalıyor. Benzer faaliyet alanlarını tek oda halinde birleştirmek suretiyle daha etkin ve daha sonuç alıcı bir yapıya kavuşturma hedefimiz var.”
HALİ GEZDİ, KUCAĞINA OĞLAK ALIP SEVDİ
Bakan Yazıcı, daha sonra da Akçaabat Sebze ve Meyve Hali’ni ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Bakan Yazıcı, ‘Hal Kayıt Sistemi’ hakkında görüşlerini ve sisteme kayıtlı olup olmadıklarını sordu, esnaf ziyareti sırasında yanına gelen oğlağı da kucağına alıp sevdi.

FT(TM/CK) (FOTOĞRAFLI)