MUHTARLAR DERNEĞİNİ ZİYARET ETTİ
Seçim çalışmaları için Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nde bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti, sorunlarını dinledi.
'TEOMAN COŞKUN DUDAK SÜRGÜN EDİLMEDİ'
İnternet ortamına sızdırılan ses kayıtlarında rüşvet almadığı ortaya çıkan ve sosyal medyada fenomen haline gelen Gümrük Müdür Yardımcısı Teoman Coşkun Dudak’ın sürgün edildiği yönünde gazetelerde yer alan haberler hakkında soru yöneltilen Gümrük ve Tekel Bakanı Hayati Yazıcı konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Gümrükler bir ülkenin ticari hareketliliği bakımından son derece önemli ve hassas yerlerdir. Bu alandaki çalışmalarda elbetteki şaibe ve dedikodulardan uzak durmak önemlidir. Ben arkadaşlarıma, ‘Özellikle gümrük alanında çalışanlardan etik ve hukuksal kural ihlali konusunda kusuru ve eylemi olanlar için toleransım sıfırdır’ demiştim. Onun ötesinde, bulunduğu yerde performans gösterip gösteremediği konusunda toleransım olur. 'Gümrüklerde herkes şöyle ya da böyle etik kural ihlal ediyormuş da bir tane bulunmuş' gibi gündem olmasını diğer dürüst çalışan arkadaşlarımız açısından haksızlık olarak düşünüyorum. Ama arkadaşımıza da gündem olması nedeniyle teşekkür ediyorum. 'Aradın mı?' diye soruyorlar. Niye arayayım? Yapması gereken budur. O da işini yaptı. Herkesten bunu bekliyorum. Bizde tayin atama yönetmeliği var. Bu yönetmeliği yeniden düzenledik ve dizayn ettik. Gümrükte çalışanların yer değiştirilmelerini bir plana bağladık. Elektronik ortamda otomatik olarak yapılıyor. Tuşa basarız, herkesin yaptığı tercihe göre yerleştirmeler yapılır. O arkadaşımız da İstanbul birinci bölgededir. Burada bulunma süresi 8 yıldır. Bunu doldurmuştur, rutin olarak temmuz ayında yönetmeliğe göre yer değişikliğine tabi tutulmuştur. ‘Yaptı da sürüldü’ şeklindeki sorular çok saçma. Gaziantep’e atama kurulu tarafından tayini yapılmış ve orada çalışmasına devam edecek.”

FT(TM/CK) (FOTOĞRAFLI)