Oktay ENSARİ- Demet ÖZTÜRK/ KAYSERİ ()-GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kayseri’de yaptığı açıklamada, "Hedefleri, yöntemleri pervasızca hak hukuk gözetmeden, kul hakkının dikkate alınmamasını ibretle izliyoruz. Bunların hukuk düzeninde elbette hasabı sorulur. İnanıyoruz ki, Allah da bunun hesabını soracak’’ dedi.
Ankara’dan karayoluyla Kayseri’ye gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’yı valilik önünde Vali Orhan Düzgün, Ak Parti milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Ak Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz karşıladı. Vali Düzgün, Bakan Yazıcı’ya, "Adı ticaretle anılan, 6 bin yıllık ticari geçmişe sahip Kayseri’ye hoş geldiniz’’ dedi.
Bakan Yazıcı, önce siyasi konuşma yapmak istemediğini, akşam katılacağı Kayseri Ticaret Odası ödül töreninde siyasete ilişkin görüşlerini ifade edeceğini söyledi. Daha sonra bir gazetecinin, 'Yerel seçimler öncesi ve son siyasi gelişmelerin ışığında ülkenin ekonomik durumunu ve ticaretini nasıl görüyorsunuz' sorusuna, "Türkiye hiç ama hiç hak etmediği bir süreç yaşıyor. Yaşananların faillerinin, hedeflerinin kime yaradığını, kimin heybesine ne kattığını milletimiz değerlendirecektir’’ diye yanıt vererek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye, hiç hak etmediği bir süreçleri yaşıyor. Hiç görmediği, tahmin bile etmediği durumlarla karşılaşıyor. Sonuçta, bunun bedelini Türkiye öder. Her kim icra ediyorsa bunun failleri, yaptıklarının, hedeflerinin kime yaradığını, kimin heybesine katkı sağladığını iyi hesap etmelidir. Bizim milletimiz, basiret ve feresat sahibidir. Olup bitenleri sezgileriyle, duygularıyla değerlendirir, sonuçta ülkemizin çıkarları dogrultusunda demokratik yöntemlerle belli eder. Önümüzdeki seçimde milletimiz ölçerek tartarak, hem Türkiye’nin geleceğini, hem çocuklarının geleceğini düşünerek, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadaki etkin durumuna güç katma doğrultusunda takdir edecektir. Kuralların ihlal edildiği, kişisel hakların çiğnendiği, hele hele bu yapılanları tasnif ettiğimizde, sözü geçen kişilerin kul hakkı konusunda daha hassas olması gerekir. Bu beklenti hakim iken, bugünkü demokratik ülkelere göre insan hakları dediğimiz Allahın kutsal kitabında kul hakkıyla tanımladığı, bana kul hakkıyla gelmeyin dediği alanları ihlal edici boyutları içeren eylem içindeler. Hedefleri, yöntemleri pervasızca hak hukuk gözetmeden, kul hakkının dikkate alınmamasını ibretle izliyoruz. Bunların hukuk düzeninde elbette hasabı sorulur. İnanıyoruz ki Allah da bunun hesabını soracak.’’

OE, DÖ(OE/AAA)(FOTOĞRAFLI)