Oktay ENSARİ/ KAYSERİ, () - ENERJİ ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, parti önünde oluşturulan sahneden yaptığı konuşmada, "Büyük bir olgunluk içinde seçimi tamamladık. Elbette ufak tefek sıkıntılar da oldu, ama büyük Türkiye yürüyüşünü durdurmak isteyenlere oylarınızla dur dediniz. Devlete suikast düzenleyenlere dur dediniz" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanlığını 5’inci kez kazanan Mehmet Özhaseki ve ilçe belediye başkanlarına oluşturulan sahnede tek tek tebrik eden ve Kayseri milletvekili, Sadık Yakut, Yaşar Karayel, İsmail Tamer ile birlikte kutlayan Bakan Taner Yıldız, coşkulu kalabalığa, "30 Mart seçimlerinin galibi sizsiniz. Kapı kapı dolaşarak bu zaferi bize, Kayseri ve ülke genelinde sağladınız. Üç genel seçim, iki yerel seçim ve iki referandumda yüzümüzü güldürdünüz. Bunların hepsinde sağduyu ve aklıselim kazandı. Seçim döneminde gerginlik oluşturan sözler de sarf edildi. Vatandaşın yüzde 50’sinin oyunu aldık. Bundan sonra hizmetlerimiz yüzde yüzün olacak. Büyük bir olgunluk içinde seçimi tamamladık. Elbette ufak tefek sıkıntılar da oldu, ama büyük Türkiye yürüyüşünü durdurmak isteyenlere oylarınızla dur dediniz. Devlete suikast düzenleyenlere dur dediniz. Her zaman söylüyorum, biz bu seçimlerde iktidar için koalisyon yapanlara karşı değil, muhalefette koalisyon yapanlara karşı bu seçimin sonucu bir zaferdir. Kimsenin beklemediği oy aldık. Bu devletin bekasıyla oynandığını siz de gördünüz ve irade koyup oylarınızla bize sahip çıktınız. Sataşmalara karşı tepki koydunuz. Çocuklarınızın geleceğine müdahale edenlere  dur dediniz" diye seslendi.
Partililer tarafından omuzlara alınan ve Kayseri'de 5'nci kez Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Özhaseki'de konfetiler ve havai fişek gösterileri arasında yaptığı konuşmada "Ak Partililer olarak kapı kapı dolaştınız. Allah bizi utandırmadı. Siz bize dua edeceksiniz, bizlerde size. Kentimize, ülkemize hizmete devam edeceğiz" dedi.

OE (OE/RT) (FOTOĞRAFLI)