Arif ARSLAN/BATMAN, () - MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, 30 Mart'ta yapılacak seçimlerin çok kritik olduğunu belirterek, "17 Aralık operasyonu ve sonrasındaki çirkin tezgahın en önemli hedefi çözüm sürecedir. Batmanlı hemşehrilerime ve BDP'ye gönül veren gençlerimiz dahil olmak üzere herkesten bu seçimde, çözüm sürecine sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.
AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısı için seçim bölgesi Batman'a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erdem Ekrem, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet emin Ekmen ile birlikte Batman Valisi Yılmaz Arslan'ı makamında ziyaret eti.
Bakan Şimşek ve beraberindekiler, daha sonra il danışma kurulu toplantısının yapıldığı salona geçerek, partililerle buluştu. 30 Mart seçimlerinin çok kritik sonuçları olduğunu belirten Bakan Şimşek, şöyle devam etti:
"Türkiye'nin istikrarı ve geleceği açısından 30 Mart'ta çok kritik bir seçim olacak. Türkiye, partimiz ve milli irade üzerinde bugün tezgahlanan bu çirkin oyunlar, boşa çıkacak. Bunu bozmamız lazım. Çözüm süreci bölgemiz ve ülkemiz açısından çok önemli. Türkiye'nin farklılıkları, bütün renkleri birer zenginlik olarak görülsün. Türkiye, artık terörle mücadeleye harcadığı kaynaklarını sağlığa, altyapıya ve milletimize hizmet olarak sunuyor. Bölgede huzur ortamıyla birlikte istihdamı arttıracak yatırımlar olsun istiyoruz. Son 1.5 yıldır bölgemizde huzur var. Sadece anneler ağlamıyor, gençlerimiz de hayatlarını kaybetmiyor. Terörle mücadeleye giden kaynaklarımız insanımıza hizmet olarak geliyor. Burada önemli bir işsizlik sorunu var. Bu meseleyi kökünden çözmek için de yatırım seferberliğini başlatıyoruz. 17 Aralık operasyonu ve sonrasındaki çirkin tezgahın en önemli hedefi çözüm sürecedir. Batmanlı hemşehrilerime ve BDP'ye gönül veren gençlerimiz dahil olmak üzere herkesten bu seçimde çözüm sürecine sahip çıkmasını isteminiz gerekiyor."

AA(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)