Reşit ÇELEBİOĞLU/ KİLİS, () - MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Ak Parti hükümetiyle birlikte ülkenin dışa bağımlılığının azaltıldığını belirterek, "Türkiye'nin dışa bağımlılığını azalttık. Hep söylüyorum. Gerçek milliyetçilik budur. Gerçek milliyetçilik Türk lirasına itibar kazandırmaktır. Gerçek milliyetçilik Türk pasaportuna itibar kazandırmaktır" dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kilis Belediyesi'nin düzenlediği iftara katılmak üzere akşam saatlerinde kente geldi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen iftara geçen Şimşek, burada vatandaşlar ile görüşerek sorunlarını dinledi. İftarın ardından kalabalığa konuşan Bakan Şimşek, 2002'den bugüne milli gelirin arttığını söyledi. "1990'lı yılların başında Türkiye'nin milli geliri 198 milyar dolardı" diyen Bakan Şimşek, şunları söyledi:
"12-13 yıl sonra 2002 yılına geliyorsunuz. Yerinde saymış. Yine 200 milyar dolar civarı. Halbuki Cumhurbaşkanı adayı Başbakanımızın döneminde 230 milyardan devraldığımız milli geliri küresel krize rağmen geçen sene 821 milyar dolara çıkarttı. Yani bu ülkede refah artmıştır. Alt yapıya eğitime sağlığa inanılmaz yatırımlar yapılmıştır. Bunlar siyasi istikrar sayesinde olmuştur. Bunlar reformlar sayesinde olmuştur. İşte bu reformların devamı için siyasi istikrarın devam için hükümetle Cumhurbaşkanı arasındaki uyumu için yeni Türkiye için bizim 10 Ağustos'ta mutlaka ve mutlaka doğru tercih yapalım. Eski Türkiye'de bacılarımız baş örtüleriyle okula gidebiliyorlar mıydı? Eski Türkiye'de sakallı amcalarımız kamu binalarında nasıl bir şekilde karşılanıyorlardı hatırlıyor musunuz? Eski Türkiye’nin sizler çok iyi biliyorsunuz. Bugün bütün okullarımızda Kur'an-ı Kerim seçmeli ders olarak okutuluyorsa Hazreti Muhammed'in hayatı seçmeli ders olarak okutuluyorsa eski meslek liseleri imam hatip liseleri aleyhindeki o maalesef sınırlamalar o zulüm kaldırılmışsa bugün baş örtülü bacılarımız yurt dışında değil Türkiye'de okullarına gidebiliyorlarsa, devlet dairelerinde çalışabiliyorsa hep bu reformlar sayesindedir. Türkiye bu dönemde geriye gitmemiştir. Türkiye ileri gitmiştir. Çünkü zaten milletimizin kendi değerlerinin yüceltilmesi milletimizin kardeşlik duygularını Türkiye'yi çok daha güçlü hale getirmiştir. Bugün her alanda Türkiye ileri gitmiştir."
GERÇEK MİLLİYETÇİLİK TÜRK PASAPORTUNA İTİBAR KAZANDIRMAKTIR
Ak Parti hükümetiyle birlikte ülkenin refah seviyesinin arttığını söyleyen Bakan Şimşek, "Türkiye'nin dışa bağımlılığını azalttık. Hep söylüyorum. Gerçek milliyetçilik budur. Gerçek milliyetçilik Türk lirasına itibar kazandırmaktır. Gerçek milliyetçilik Türk pasaportuna itibar kazandırmaktır. Bugün geçmişe oranla neredeyse 50-60 ülke Türkiye'ye vize uygulanmıyor biliyor musunuz? Türkiye güçlendi. Birçok ülke Türk vatandaşı bize ziyaret etsin diye kampanyalar bile yapıyor. Nasıl oldu? Bu iş sloganlarla olmadı. Bu iş reformlarla oldu. Doğru politikalarla oldu. İşte bu reformların mimarına bu Türkiye'ye saygınlığı kazandıran Başbakanımıza, Cumhurbaşkanı adayımıza inşallah Kilis geçmişte olduğu gibi yine güçlü destek verecektir kardeşlerim" dedi. Konuşmasının ardından Bakan Şimşek kentten ayrıldı.

FOTOĞRAFLI