'30 MART, TÜRKİYE'NİN KADERİNİ BELİRLEYECEK'
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Muş'tan, seçim bölgesi Batman'a geçerek, AK Parti seçim lokalinin açılışını yaptı. Bakan Şimşek, çözüm süreci, 17 Aralık operasyonu ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi.
AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, eski milletvekilleri, il, ilçe ve belde başkan adaylarının da katıldığı açılışta konuşan Bakan Şimşek, 30 Mart seçiminin, belediyelerin ötesinde bir anlama sahip olduğunu belirterek, "Bu seçim, Türkiye'nin gelecek çeyrek asrını, aslında kaderinin belirleneceği bir seçimdir. Türkiye'de önemli bir seçim de Cumhurbaşkanlığı seçimidir. Türkiye'de geçmişteki Cumhurbaşkanlığı seçiminde hep sorun, kriz yaşanırdı ve darbeler oldu. Son Cumhurbaşkanlığı seçiminde de karşımıza 367 gibi bir olay çıkartıldı. İlk defa Cumhurbaşkanı'nı seçeceksiniz. Bunu da sağlayan AK Parti'dir. Bu yaz, bir seçim olacak. Fakat 30 Mart seçiminde çıkacak güçlü bir irade geleceğimiz için önemlidir" diye konuştu.
'SÜRECİN MİMARI, BAŞBAKANDIR'
Geçmişte bölgede yaşanan olağanüstü hal uygulamalarını hatırlatan Bakan Şimşek, "Her şey ortada. Biz iktidara geldiğimizde OHAL vardı. Memleketin üçte biri askeri kurallarla yönetiliyordu. Şimdi BDP'li kardeşlerimize sorarsanız, bütün bunları onların mücadelesiyle yapmışız. Bunun mücadeleyle ilgisi yok. Şimdi çözüm süreciyle daha önce başlayan ayrışmaya, bu kardeşliği daha güçlü pekiştirme sürecidir. Bu süreç Ortadoğu, Kafkaslar ve Balkanlar için, birçok bölge için, çok karmaşık bir etnik sorunu daha fazla özgürlük ve demokrasiyle çözüm çabasıdır. Sürecin mimarı da Başbakanımız'dır. Çok güçlü bir iradeyi ortaya koymuştur. Önemli riskler almıştır. 17 Aralık operasyonunun bir hedefi de çözüm sürecidir. Barış demek, iş ve aş demektir" diye konuştu.
Bakan Şimşek'in ardından konuşan AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Ekmen, BDP'li başkan adaylarının projelerini takip ettiğini belirterek, "Bizi izliyorlar, tebrik ediyoruz. Bizim hızımıza ve hayallerimize yetişemezler. 90 projemizin 3'üne cevap verebildiler" dedi.