Arif ARSLAN/BATMAN, () - MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Gezi Parkı protestoları sırasında başına gaz fişeği isabet etmesi üzerine 269 gün sonra Berkin Elvan'ın ölümünü değerlendirirken, her canın kendileri için önemli olduğunu söyledi.
Bakan Şimşek, esnafı ziyaret ederek Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Cuma günü Batman'da düzenleyeceği mitinge davet etti. Şimşek, esnaf ziyareti ardından bir kahvede oturup çevresindekilerle çay içti. Bu sırada inşaat işçisi Abdurrahman Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e Berkin Elvan ve diğer çocuk ölümleriyle ilgili neden ses çıkartmadıkları sordu. Soru üzerine Şimşek, Allah'ın verdiği her canın önemli olduğunu anlatırken, şöyle dedi:
"Ne burada, ne de başka yerde gençler ölmesin, analar ağlamasın diye ve 1.5 yıldır bu konuda bayağı mesafe kat edildi. Türkiye, bu çözüm sürecini başlattı. Dağlarda bizim kardeşimiz, gençlerimiz hiç kimse hayatını kaybetmiyor. Diğer yandan şehit olmuyor analar ağlamıyor. Bu bölgede failli meçhuller olmuyor. 17 bin faali meçhul cinayet vardı. Çok şükür buna da son verdik. Bu ülkede işkenceye son verdik. Onun için bizden sadece ses çıkmıyor, çok güçlü icraat yani biz bu işin istismarını yapmıyoruz. Tam aksine 'Bu memleketin sorunlarına daha çok demokrasi, temel hak ve özgürlük içerisinde, daha çok kardeşlik hukuku üzerine nasıl çözeriz' çabası içindeyiz. Bu konuda da en güçlü iradeyi Başbakanımız, hükümetimiz ortaya koymuştur. Çünkü Allah'ın yarattığı bir can için ayırım yapmamız söz konusu olamaz. Ülkemizde barış ve kardeşliğin pekişmesini istiyoruz."
TELEFONCU ESNAF DERT YANDI
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, genellikle cep telefonlarını satıldığı bir pasajı ziyaret etti. Burada cep telefonlarına taksit imkanı kaldırıldığı için iflasın eğinde olduğunu belirten bir esnaf, "Fazla dayanacak durumumuz kalmadı. Bankalar da ne yapacaklarını bilmiyor. 1000 TL'lik telefonu herkes taksitle alabiliyordu. Kimse peşin alamıyor. Esnaf olarak mağduruz. Taksit azaltılabilirdi ancak kaldırılması ile çok olumsuz etkilendik" dedi.
Bakan Şimşek bunun üzerine bu düzenlemenin başında Ali Babacan'ın bulunduğunu ifade ederken, "DDK ona bağlıdır. Esnaftan aldığım görüşleri kendisine ileteceğiz. Söz vermiyorum ama belki ayrıntısına bakıp yeniden ele alınabilir. Bu sorunla ilgileniriz. Yılda çok sayıda ithalat telefon olduğu için biraz onu sınırlamak amacıyla bu düzenleme yapıldı. Bu şikayetlerden sonra oturulup yeniden değerlendirilebilir" dedi. Bir seyyar satıcı Bakan Şimşek'e 100 liraya tespih sattı.

AA(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)