Arif ARSLAN/BATMAN, () - MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, emlak vergilerinin bakanlığı tarafından belirlenmesiyle ilgili, "O konuda henüz tamamlanmış bir çalışma yok. Ama emlak vergisinde bazı sıkıntıların olduğunu biliyoruz. Zamanla o sistemi gözden geçirmek ve reform etmek lazım" dedi.
Seçim bölgesi Batman'a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk olarak Batman Üniversitesi'ni ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam tarafından karşılanan Şimşek'e üniversite çalışmaları hakkında bilgi verildi. AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Vali Yılmaz Arslan ile birlikte Bakan Şimşek, daha sonra Fen Edebiyat Fakültesi'nde incelemelerde bulundu. Şimşek, fakültenin yemekhanesinde öğle yemeği yedi. Kendi yemeğini sıraya girerek alan Şimşek, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaptırılan ve yapımı devam eden 5 bin kişilik cami inşaatını gezerek görevlilerden bilgi aldı.
Burada konuşan Bakan Şimşek, üniversitenin gelişmesi için hür türlü desteğe açık olduklarını belirterek, "Üniversitenin yanına organize sanayi bölgesini kuruyoruz. Üniversite ile sanayinin entegre olmasıyla daha da gelişecektir" dedi.
KURBANLIK KOÇU BAĞIŞLADI
Ulaşıma yeni açılan Kantar Köprüsü'nü de gezen Bakan Şimşek, burada kesilmek için getirilen kurbanlık koçun, kesilmesine izin vermedi. Beraberindekilerle hatıra fotoğrafı çektiren Şimşek, bir gazetecinin emlak vergisiyle ilgili sorusuna şu yanıtı verdi:
"O konuda henüz tamamlanmış bir çalışma yok. Ama emlak vergisinde bazı sıkıntıların olduğunu biliyoruz. Zamanla o sistemi gözden geçirmek ve reform etmek lazım. Ama bu aşamada henüz tamamlanmış, yapılmış bir çalışma yok."

AA(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)