MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, "17 Aralık operasyonunun bir nedeni de çözüm sürecine yöneliktir. Çünkü bazıları rahatsız. Bazıları Türkiye'nin kavga etmeden sorunlarının çözümüne razı değiller gibi. Sorunlarımızı kardeşlik hukuku içinde çözeceğiz" dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da muhtarlarla bir araya gelip, hastanede yatan hastaları ziyaret ettikten sonra Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bir tekstil fabrikasının açılışını gerçekleştirdi. Yaklaşık 200 kişinin istihdam edildiği fabrikadaki işçilerle bir süre sohbet eden Bakan Şimşek, Yavuz Selim Mahallesi'ndeki özel bir tekstil atölyesini ziyaret etti. Atölyedeki dikiş makinesinde bir süre çalışan Şimşek, bölgede 100 lira yatırım yapan yatırımcıya devletin 116 liralık destek verdiğini söyledi.
Hiçbir dönemde bölgede fabrika yapılsın diye bu denli destek verilmediğini ifade eden Şimşek, "Yakın döneme kadar yatırımcıya bu destek yoktu. Batı da yatırımcıya bu destek yok. Son bir yıla kadar birçok kesim temkinliydi. Başbakanımız çözüm sürecini başlattı. Tek eksiklik olan kardeşlik, huzur ve barış ortamı da gelişti. Bundan dolayı da geleceğimiz parlaktır. Biz sadece işin kalkınma boyutu ve istihdam yönüyle ilgilenmiyoruz. İşin diğer boyutlarıyla da ilgileniyoruz" dedi.
'10 YIL ÖNCE KONUŞSAYDIM İÇERİ ALIRLARDI'
Maliye Bakanı Şimşek, bölgede insanların kendini daha rahat ve özgür hissediyorlarsa bunun yapılan reformlar sayesinde olduğunu belirterek, "10 yıl önce Kürtçe konuşsaydım muhtemelen beni yaka-paça götürürlerdi. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde çalışmamız gerekiyor. Daha önce Kürtçe siyasi propaganda radyo, gazete ve TV'ler var mıydı? 2011'de daha bu kanunlar çıkmadan seçim kampanyamı Kürtçe şarkıyla yapmıştım. Kürt meselesinde sorunu hukuk ve kardeşlik içinde birlik-beraberliğimizi koruyarak çözüm noktasında gerekli iradeyi ortaya koyduk. 17 Aralık operasyonunun bir nedeni de çözüm sürecine yöneliktir. Çünkü bazıları rahatsız. Bazıları Türkiye'nin kavga etmeden sorunlarının çözümüne razı değiller gibi. Biz diyoruz ki, kimse ağlamasın. Biz kardeşiz, beraberiz. Sorunlarımızı da kardeşlik hukuku içinde çözeceğiz" dedi.

AA(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)