AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Suriye'ye huzur ve mutluluğun geleceğini belirterek, "Onların acılarını paylaşıp, bu geçici süreçte en zararla onların bu süreci atlatmasını sağlıyorsunuz. Bu çok mübarek bir duydu. Bu gelip geçecek. Herkes gidecek. O topraklar, huzur ve mutluluğu bulacak" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Genç İş Adamları Derneği'nin (GAGİAD) 8'nci ödül törenlerine katıldı. Bir otelde düzenlenen ödül törenine Bakan Şahin'in yanı sıra; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu ve Derya Bakbak ile CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yapılan sunumla başlayan ödül töreninde ilk olarak konuşan GAGİAD Başkanı Taner Özdurak, 20 yıldır Gaziantep ve Türkiye'nin gelişmesine katkıda bulunmak için her alanda çalışma yaptıklarını belirterek, 8'incisini düzenledikleri ödül töreniyle ülkeye ve insanlığa hizmet eden kişi ve kurumları ödüllendirdiklerini söyledi.
Törende konuşan Bakan Fatma Şahin ise, gençlerin sosyal sorumluluk hissederek, kentine ve ülkesine hizmet etmesinin önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Her zaman söylediğim bir şey var; ideolojilerimiz, partilerimiz, dünyaya bakışımız farklı olabilir ama demokratik kültür, bunu özümseyebilmektir. Empati yapabilmek, birbirini kendi yerine koymak, ona saygı duyabilmek ve birlikte yaşama kültürüdür. İşte atalarımızın bize bıraktığı en büyük miras bu."
Ülkelerinden kaçan Suriyeli sığınmacılara destek veren Gazianteplilere teşekkür eden ve Suriye'de mutlaka huzur ve mutluluğun geleceğini ifade eden Bakan Şahin, "Aslında baktığınız zaman bu şehrin içinde kampların dışında yaklaşık 120 bin Suriyeli kardeşimiz yaşıyor. Bu bir başka bir şey. Başka birçok şehirden büyük bir şehir, bu şehrin içinde yaşıyor. Siz onların zor gününde yanında oluyorsunuz, ekmeğinizi, işinizi paylaşıyorsunuz. Onların acılarını paylaşıp, bu geçici süreçte en zararla onların bu süreci atlatmasını sağlıyorsunuz. Bu çok mübarek bir duydu. Bu gelip geçecek. Herkes gidecek. O topraklar, huzur ve mutluluğu bulacak. Ama akılda ne kalacak, akılda kalacak olan bu şehrin insanlarının misafir perverliğidir" dedi.
Tek tip ve küreselleşen bir dünyaya doğru gidildiğini belirten Bakan Fatma Şahin, "Yerelliğimizi, kültürümüzü çok güçlü tutmamız gerekiyor. Bu duyguları güçlü tuttuğumuz zaman çözemeyeceğimiz hiç bir sorun, ulaşamayacağımız hiç bir hedef yoktur" diye konuştu.
Konuşmaların ardından 13 dalda 14 kişiye Bakan Şahin ve diğer protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. GAGİAD Özel Ödülü'ne layık görülen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in ödülünü de Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu verdi. Program, ödül törenlerinin ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.