BAKAN FATMA ŞAHİN, AÇILIŞLARA KATILDI
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'teki temasları kapsamında Empati İlkokulu'nun açılışına katıldı. Açılışın ardından Bilim Sanat Merkezi ve Gaziantep Üniversitesi Uygulama İlkokulu'nun protokolünü imzalayan Bakan Şahin, "Fatih projesiyle 76 milyona fırsat eşitliği vererek, herkesin teknolojik altyapısını oluşturuyoruz" dedi.
Bakan Şahin, Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği'nin yaptırdığı Empati İlkokulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, Allah'ın insanları sosyal bir varlık olarak yarattığını belirterek, şunları söyledi:
"Çevremizle, şehrimizle, ülkemizle, insanlığın gelişimiyle bir bütünüz, onlardan bağımsız değiliz. Hele şu an küreselleşmeyi yaşıyoruz. Büyük bir rekabet var. Bu rekabeti nasıl yöneteceğiz? Nitelikli insan gücü en büyük gücümüz. Bu fidanları toprakla buluşturmamız lazım. Çocuklarımızı okulla, en iyi öğretmenlerle buluşturmamız lazım. Fırsat eşitliği vermemiz lazım. Tohum aynı. Tohumunu iyi bir şekilde sulayıp güneşleyip, bu memleket için, vatan millet için hayırlı evlatlara dönüştürmemiz lazım. Kendimiz için arkamızda salih evlatlar yetiştirmemiz lazım."
Başarı için ailenin, çevrenin, öğretmenin işbirliği ve teknolojik altyapının çok önemli olduğunu ifade eden Bakan Şahin, "Bakın Fatih projesiyle 76 milyona fırsat eşitliği vererek, herkesin teknolojik altyapısını oluşturuyoruz. Teknoloji grupları oluşturuyoruz. En fazla yatırımı eğitime ayırıyoruz. En fazla mali desteği eğitime veriyoruz" dedi.
Çocukların dinamik bir şekilde geleceğe hazırlanması gerektiğine değinen Bakan Fatma Şahin, şunları kaydetti:
"Aslında en çok da ihtiyacımız olan şey bu derneğin adı. Bugün baktığınız zaman yaşadığımız bütün sorunların temelinde ön yargıların, hoşgörüsüzlüğün, karşılıklı anlayışsızlığın olduğunu görüyoruz. Kendini onun yerine koyup 'ben ne yapabilirim' anlayışını koyduğunuz zaman, aşılamayacak hiçbir sorun, başarılamayacak hiçbir hedef yoktur diye düşünüyorum."
Vali Erdal Ata ise, Gaziantep'te 9 bin 300 dersliğe ihtiyaçları olduğunu belirterek, hayırseverlerin katkısını beklediklerini söyledi.
Okulun açılış kurdelesini diğer protokol üyeleriyle kesen Bakan Şahin, sınıfları da gezerek öğrencilere kitap hediye etti.
Bakan Şahin ve beraberindekiler, daha sonra Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılan Anneler Parkı'nın açılışını da yaparak, vatandaşlarla sohbet etti.
Anneler Parkı'nın açılışının ardından Bakan Fatma Şahin, beraberindekiler ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile birlikte Narlıtepe Mahallesi'ndeki Hilal-Doğan Mazıcıoğlu Ortaokulu'nun açılışına katıldı. Açılış konuşmalarının ardından Bakan Şahin ve Ergün ile Gaziantep Valisi Erdal Ata, Karataş Mahallesi'nde yapılması planlanan Bilim Sanat Merkezi'nin protokolünü imzaladı. İmza töreninin ardından okulu gezen 2 bakan, Ankara'ya gitmek üzere Havalimanı'na geçti.