KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) heyetini bakanlıkta kabul etti.

Yaklaşık olarak 1 saat süren toplantıda ilk olarak 2013 yılı turizm değerlendirmesi yapıldı. Bakan Çelik, 2014 yılı turizm sezonunun 2013'e göre daha iyi geçmesi ve bu alanda tüm rekorların kırılması konusunda Bakanlık olarak her türlü desteğin verileceğini ifade etti.

"TURİZMİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN ÖZEL STRATEJİLER"

Sektör içi eğitimin hizmet kalitesine olan etkisine dikkat çeken Bakan Çelik, yeni dönemde Antalya, Bodrum, Çeşme, Kaş, Kapadokya gibi önemli destinasyonlarda turizmin geliştirilmesi için özel stratejilerin uygulanmasını istedi.

Çelik, "Turizmin gelişmesini siyasi türbülansların dışında tutmak gerekir. Turizm aynı zamanda insani diplomasidir. Turizm kültürel diplomasiye katkı sağlayan, siyasi diplomasiyi kolaylaştıran bir alandır. Bu nedenle turizmin ekonomiyle ilişkisi kadar, bu diğer alanlarla ilişkisinden de Türkiye daha çok faydalanmalıdır" diye konuştu.

"E-REZERVASYON"

Turizmde tanıtım stratejisinde sosyal medyanın önemine değinen Bakan Çelik, sosyal mecraların daha etkin kullanılmasının ve bu alandaki standartların yükseltilmesini istedi. Bu kapsamda toplantıda, ele alınan konulardan birisi de "e-rezervasyon" oldu.

TÜRSAB heyeti de 2014 yılında sektörün çok daha profesyonel çalışacağını belirterek, her alanda standartların üst seviyede tutulacağı sözünü verdi.

GD(SSA)