Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK, () - SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye'de bazı şeylerin eskisi gibi olmasını isteyenler, kurulduğumuz günden bu güne kadar bizlere çok farklı farklı tuzaklar kurmaya çalıştılar. Yeni tuzaklar peşinde koşuyorlar. Yeni senaryolar peşinde koşuyorlar. İftiralar, dedikodular, videolar, kasetler tuzaklar yayınlıyorlar" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Şırnak'ta 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinliği katıldı. Bakanlığınının bu zaman kadar yaptığı hizmetleri anlatan Müezzinoğlu, 2018'de 10 milyon dolarlık sağlık turizminden gelir elde etmeyi hedeflediklerini belirterek, "Yalnızca yakın coğrafyamızda sağlık hizmeti sunan bir sağlık camiası değil, yakın coğrafyamızdaki 1 milyar nüfusa sağlık hizmeti sunabilen, bölgenin sağlık merkezi olabilen ülke olmayı hedefliyoruz. Bunu da sizlerle başaracağız.
Bunu başarmak için tek şeye ihtiyacımız var. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu ülkenin ortak kaderine birlikte sahip çıkmaya ihtiyacımız var. Çatıştıran değil, ayrıştıran değil, yakan, yıkan değil tam aksine 76 milyon ülke vatandaşımızı kendi saygın ve değerli vatandaşı gören ve bu anlayışı ülkenin en doğusundan, en batısına, herkese eşi ve hakkaniyetli hizmetleri sunabilmek için başaracağız" dedi.
Müezzinoğlu, bölgenin 30 yılda çok ağır bedeller ödediğini belirterek, "Bu bölge sıkıntılar ve çatışmalar nedeniyle millet çok ağır bedellerin muhatabı oldu. Biz kardeşlik duygularımızı hak ve hukuk çerçevesinde, herkesin hakkın merkeze alarak, hukuk devlerini güçlü kılarak, demokrasiyi güçlü kılarak, inşallah çok daha iyi noktalara birlikte yürüyeceğiz. Sağlık camiası bu anlamda öncü bir camiadır. Çünkü hekimliğin yemininde insana verilen değer gizlidir. İnşallah çözüm süreci bu bölgeye farklı zenginliklerin gelmesine vesile olacak. Çözüm sürecinden rahatsız olanlara asla prim vermeyeceğiz. Biz birlikte güçlü bir milletiz. Biz tarihi gelecekte de birlikte var olacağız" dedi.
Bakan Müezzinoğlu, Şırnak'ta yılın doktoru seçilen Oğuz Küçükyılmaz'a ödül verip, daha sonra Sağlık-Sen'in düzenlediği programa katıldı. Müezzinoğlu, 2023 yılında ülkeli sağlık alanında dünyaya örnek olacak seviyeye getireceklerini belirterek, Buradan sormak istiyorum ey CHP, ey MHP veya ey Kılıçdaroğlu, SGK Genel Müdürlüğü yaptığı için ey Kılıçdaroğlu 15 yıl önce sen rüyanda ambulans helikopter görebiliyor muydun? Sen rüyanda ambulans uçak görebiliyor muydun? Görsen inanabiliyor muydun? Türkiye de olabileceğini, Türkiye'de hastalarımızı ambulans helikopterlerle, yurt dışında rahatsızlanan vatandaşlarımızı ambulans uçaklarımızla alıp ülkemize getirebileceğimize inanabiliyor muydun veya sizin böyle bir vizyonunuz varmıydı" dedi.
Müezzinoğlu, ülkenin istikrarını, ekonomik, milli istikrarını bozarak eski günlere döndürülmeye çalışıldığını belirterek, "Türkiye'de bazı şeylerin eskisi gibi olmasını isteyenler, kurulduğumuz günden bu güne kadar bizlere çok farklı farklı tuzaklar kurmaya çalıştılar. Yeni tuzaklar peşinde koşuyorlar. Yeni senaryolar peşinde koşuyorlar. İftiralar, dedikodular, videolar, kasetler tuzaklar yayınlıyorlar. Yeniden ülkenin milli iradesini sendelemeye çalışıyorlar. Milli iradenin istikrarını bozacaklar ki ekonomik istikrar bozulsun. Ekonomik istikrar bozulsun ki ülkede bulanık su olsun. Kum bulanık havayı sever. Bulanık havada milleti daha çok kontrol edebilsinler. Milleti daha çok istedikleri gibi çalıştırabilsinler. Güneydoğu'daki çatışma bir 30 yıl daha sürsün. Birileri daha çok karanlık havadan istifade etsin. Gençler ölsün, analar ağlasın, ekonomi çöksün. Türkiye kendi dinamik değerini bulamasın. Ama o cümleyi unutmasınlar. Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Çünkü Ak Parti var. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan var. Şimdi geldiğimiz günden beri, zaman zaman Recep Tayip Erdoğan'ı diktatörlükle suçluyorlar. Esasında darbeyi yapanlar ve darbeye destek olanlar asıl diktatörlerdir. Darbeye destek olma anlayışında olanlardır diktatörler" dedi.

EK(GG/AK) (FOTOĞRAFLI)