SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yasadışı telefon dinlemelerini eleştirerek, "Yasadışı dinlemelerle ülkenin istikrarını bozmak isteyenleri lanetliyorum. Yasadışı dinlemeleri kullanarak, bunları bir fırsatçılık yapan anlayışı da yine kınıyorum, eleştiriyorum. Demokrasiler, hukuk devleti üzerine bina edilir. O nedenle biz demokrasimizin hukukunu da korumak durumundayız" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere çıktığı Trakya turuna Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi’nden başladı. Karayoluyla geldiği ilçede esnaf ziyaretinin ardından, belediye başkan adayları ve partililerle bir restoranda bir araya gelen Bakan Müezzinoğlu, Trakya Bölgesi'ndeki bütün ilçeleri çağdaş ve modern birer sağlık kuruluşuna kavuşturacaklarını söyledi. Yemeğin ardından Malkara İlçesi’ne geçen Bakan Müezzinoğlu kalabalık bir partili grubu tarafından karşılandı. Daha sonra 70 yataklı Malkara Devlet Hastanesi’nin temel atma törenine katılan Bakan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada CHP’yi eleştirerek, şunları söyledi:
"Ben anlayamıyorum. Halkla beraber olmak varken, milletle beraber olmak varken neden güç odaklarıyla birlikte oluyorsunuz? Neden okyanus ötesiyle birlikte oluyorsunuz? Bu millet sizi anlamakta zorlanıyor. Ne olur bir günde halktan yana olun. Bir günde milli iradeden yana olun. Bir günde sandıktan yana olun. Bir günde bu milletin derdini paylaşın. Bir taraftan yaptığımız hastaneleri açıyoruz. Diğer taraftan temellerini atıyoruz. En kısa zamanda buralara çağdaş ve modern hastaneler ulaştıralım. Radyolojisiyle, yoğun bakımlarıyla ameliyathaneleriyle modern 5 yıldız hotel odası konforundaki odalarıyla benim vatandaşım onurlu ve saygın bir sağlık hizmeti alsın diye uğraşıyoruz."
Konuşmasının ardından 70 yataklı Malkara Devlet Hastanesi inşaatının temelini atan Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler Edirne’nin Keşan İlçesi’ne geçti.
KEŞAN’DA ADALET SARAYI TEMELİ ATTI
Yeni Mahalle Zirve Konutları Mevkii’ndeki Adalet Sarayı inşaatının bulunduğu alanına gelen Sağlık Müezzinoğlu’nu Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Özel İdare Genel Sekreteri Muhammet Öztürk, Edirne Valisi Hasan Duruer, daire müdürleri ve partili karşıladı. Havanın soğuk ve yağışlı olması nedeniyle temel atma törenine az sayıda kişinin katıldığı görüldü. Keşan Adalet Sarayı inşaatının temel atma töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’nin temel sorunlarından birinin sağlıklı bir hukuk sistemi olduğunu söyledi. 1960 yılından bu yana aynı sıkıntıların yaşandığını ve sandığı koruyan bir hukuk sistemine ihtiyaç olduğunu savunan Bakan Müezzinoğlu ardından Keşan Adalet Sarayı inşaatının temelini attı.
YASA DIŞI DİNLEMELER
Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler törenin ardından Keşan Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Köy ve mahalle muhtarlarının sorunlarını dinleyen Bakan Müezzinoğlu gazetecilerinde sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin yasa dışı dinlemelere ilişkin sorusunu cevaplandıran Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu şunları söyledi:
"Ben açıkçası yasadışı dinleme yapanları lanetliyorum. Yasadışı dinlemelerle ülkenin istikrarını bozmak isteyenleri lanetliyorum. Yasadışı dinlemeleri kullanarak, bunları bir fırsatçılık yapan anlayışı da yine kınıyorum, eleştiriyorum. Demokrasiler, hukuk devleti üzerine bina edilir. O nedenle biz demokrasimizin hukukunu da korumak durumundayız. Vatandaşımızın hukukunu da korumak durumundayız. Ama ne yazık ki zaman zaman hukuk yanlış zeminlere kaydırıldı. Zaman zamanda bazı yasal imkanlar, yasadışı zemine kayacak şekilde kötü kullanıldı. İnşallah bütün bunlarla mücadelemiz bundan sonraki süreçte çok daha güçlü olacak. Yasadışı malzemelerle meşruiyet kazanılmaz. Onun için yasadışı bu tavra milletçe karşı koymamamız gerektiğine inanıyorum."
Keşan’daki ziyaretlerinin ardından İpsala İlçesi’ne giden Müezzinoğlu esnaf ziyaretinde bulunarak karayoluyla İstanbul’a hareket etti.

ÜY,MY,NÇ,(LK/SS) (FOTOĞRAFLI)