SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlık alanında çağ atladığını belirterek, "Eskiden Türkiye'de bir yabancı hastalandığında, ülkesinden ambulans uçağın gelip aldığını işitince, 'vay anasını' diyorduk. Şimdi bunları geride bıraktık" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde yapımı tamamlanan 100 yataklı Devlet Hastanesinin açılış törenine katıldı. İlçe girişinde çok sayıda partili tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu, önce partisinin seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Burada gazetecilerin, Ergenekon davasındaki tahliyelerle ilgili sorularını da yanıtlayan Müezzinoğlu, "Ben hukukçu değilim. Bu hukukçu arkadaşların işidir. Ancak kim olursa olsun, hukukun kişiler hakkında çabuk karar vermesi, suçlu ise hükmünü açıklaması, suçsuz ise bir an evvel özgürlüğüne kavuşması gerektiğini düşünüyorum. Mahkemelerimiz gerekli hukuki incelemeyi yapmış ve bu konuda kararını açıklamıştır. Benim bu konuda daha fazla bir şey söylemem doğru olmaz" dedi.
BAŞKAN SÖKE SÖKE GETİRDİ
Bakan Müezzinoğlu, Isparta Şehir Hastanesi'nin temel atma törenine katılmak için kente geldiğini, Yalvaç'ın programında yer almadığını söyledi. Belediye Başkanı Tekin Bayram'ın ısrarı üzerine Yalvaç'ı programına dahil ettiğini vurgulayan Müezzinoğlu, "Sayın başkan bizi buraya söke söke getirdi. Bugün burada açtığımız seçim bürosu umarım Bayram başkanın o koltuğa yeniden oturmasını sağlar. Yerel iktidar ve genel iktidarın güçlerini birleştirerek Yalvaç'a en güzel hizmetleri birlikte getireceğiz" diye konuştu.
HASTANLER OTEL KONFORUNDA
Seçim bürosunun açılışı ardından Bakan Müezzinoğlu, Yalvaç Devlet Hastanesi'nin açılış törenine katıldı. Törene Bakan Müezzinoğlu'nun yanı sıra Isparta Vali Yardımcısı Okan Leblebiciler, İlçe Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti iktidarının sağlık alanında Türkiye'ye çağ atlattığını söyledi.
Göreve geldiklerinde, "Almanya'da, Fransa'da ne varsa Türkiye'de de olacak" dediklerini kaydeden Müezzinoğlu, "Sözümüzü yerine getirdik. Yaptığımız hastaneler 5 yıldızlı otel konforunda. Her türlü tıbbi donanım olan çağımıza uygun hastaneler. Dün ambulans bulamazken, bugün ambulans uçaklarla hizmet veriyoruz. İtalya'da sakatlanan milli sporcumuzu ambulans uçağımız gidip oradan alıyor ve ülkemize getiriyor. Eskiden Türkiye'de bir yabancı hastalandığında ülkesinden ambulans uçağın gelip aldığını işitince 'vay anasını' diyorduk. Şimdi bunları geride bıraktık. Yeni hastanemizin hayırlı olmasını, şifa dağıtmasını diliyorum" diye konuştu.
Konuşmasının ardından hastaneyi hizmete açan Bakan Müezzinoğlu, hastaneyi gezdi, muayene için bekleyen hastalarla sohbet etti. Bakan Müezzinoğlu daha sonra Isparta'ya hareket etti.

NA(SU/AAA) (FOTOĞAFLI)