Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de son 11 yılda her alanda önemli ilerlemeler kaydedildiğini söyleyerek, "Bundan Almanya, İngiltere, İsrail'in rahatsız olmasını anlıyorum da ey CHP seni anlamakta zorlanıyorum. Bu millet seni nasıl anlayacak? Ey MHP nasıl milliyetçilik bu sizi anlamakta zorlanıyoruz. Ey Pensilvanya seni anlamakta daha da zorlanıyoruz" dedi.
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen Antalya Şubesi tarafından düzenlenen motivasyon toplantısında eğitimcilerle bir araya geldi. Kepez İlçesi'nde gerçekleşen toplantıya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel ve AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse de katıldı.
TÜRKİYE'DE HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMUYOR
Toplantıda konuşan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, AK Parti'nin belirli güç odaklarına, sermayeye ve medyaya güvenerek kurulmadığını, millete inanarak ve güvenerek kurulduğunu belirterek, "Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik. Son 11 yılda Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmuyor ve olmayacak. Birileri kapalı kapılar arkasında, birileri masa başında, birileri siyaset mühendisliği yaparak bu milletin kaderine hükmedemeyecek. Geçmişte başardıklarını artık başaramayacaklar dedik ve Allaha şükürler olsun ki başaramadılar" dedi.
PENSİLVANYA SENİ ANLAMAKTA ZORLANIYORUZ
Türkiye'de başta sağlık olmak üzere her alanda önemli yatırımlar yapıldığını ve ilerlemeler kaydedildiğini aktaran Bakan Müezzinoğlu şöyle devam etti:
"Niye rahatsız oluyorlar? Türkiye'nin bu basamakları çıkmış olmasından rahatsız oluyorlar. 2023 hedeflerinden rahatsız oluyorlar. 2023 hedefi GSMH'si 2 trilyon dolar olmuş bir Türkiye, bundan rahatsız oluyorlar. Dünyanın ilk 10 ekonomisi, Kanal İstanbul, üçüncü köprüyü yapmış olmasından rahatsız oluyorlar. Bundan Almanya, İngiltere, İsrail'in rahatsız olmasını anlıyorum da ey CHP seni anlamakta zorlanıyorum. Bu millet seni nasıl anlayacak? Ey MHP nasıl milliyetçilik bu sizi anlamakta zorlanıyoruz. Ey Pensilvanya seni anlamakta daha da zorlanıyoruz."
'KILIÇDAROĞLU AMBULANS UÇAKLARI RÜYADA GÖREBİLİYOR MUYDU?'
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Antalya'nın Döşemealtı İlçesi'nde Ak Parti Belediye Başkan Adayı Nurettin Tursun'un seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. Çıktığı sandalye üzerinde konuşan Bakan Müezzinoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi.
BİR YILDA 1250 AMBULANS DAĞITTIK
Türkiye'nin sadece sağlık alanında son 11 yılda çok farklı noktalara geldiğini aktaran Bakan Müezzinoğlu, "Sağlık hizmetlerine artık her vatandaşımız kolaylıkla ve engelsiz şekilde ulaşabiliyor. 2002 yılında bu ülkenin toplam ambulans sayısı 634 idi. Bu kardeşimiz 1 yıl 1 ay oldu Sağlık Bakanı olalı. 1250 ambulans dağıttık 1 yıl içinde" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SGK Genel Müdürü olduğunu hatırlattığı sırada kalabalıktan yükselen 'yuh' sesleri üzerine Bakan Müezzinoğlu, “Yuh yok, yuh yok. Allah onlara da akıl fikir versin. Allah onlarla da millet ve halkla yürüyebilmeyi nasip etsin. O zaman ülke de millet de kazanacak, onlar da kazanacak. Ama inşallah onlar da bizim bu duamıza amin derlerse nasip olur. Yoksa bu gidişle nasip olmayacak. Çünkü tek bir dertleri var, iftira atmak, dedikodu yapmak, fitne fesat üretmek, millete tuzak kurmak, tezgah kurmak, millete zulmetmek. Sayın Kılıçdaroğlu onun döneminde acaba rüyasında görseydi ambulans uçaklara inanabilir miydi? Ambulans helikopterleri rüyasında görebiliyor muydu? Şimdi ambulans uçak ve helikopterimiz var mı? Artık her noktaya ulaşabiliyoruz" diye konuştu.
PENSİLVANYA'YA SELAM GÖNDERMEYE VAR MIYIZ?
Türkiye'yi her alanda muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için çalıştıklarını vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, "Muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o yola lafla gidilmez, iftirayla gidilmez, dedikoduyla gidilmez, gece gündüz demeden çalışarak gidilir. Dünyayı takip edilerek gidilir. Ve Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gidilir. Sizin adınıza tuzak kuranların tuzağını bozmaya var mıyız, o tuzağa onları düşürmeye var mıyız, Pelsinvanya'ya buradan güçlü bir selam göndermeye var mıyız? İnşallah herkes dersini alacak" ifadelerini kullandı.
ANTALYA'DA BİR DİKİLİ AĞACIMIZ OLSUN
Daha sonra seçim bürosunun açılışını yapan Bakan Müezzinoğlu ardından aynı ilçede düzenlenen fidan dikme törenine katıldı. Çam fidanı diken Bakan Müezzinoğlu, "Antalya'da da bir dikili ağacımız olsun" diye espri yaptı.

ÖÖ(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)