SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de ambulans uçak ve helikopterlerle hizmet verdiklerini söyledi. Bakan Müezzinoğlu, "Eskiden ambulans çağırdığımızda 'Yakıt yok, yakıt koyarsanız hastanızı alırız' deniyordu. Geçen Mart'tan bu Mart'a kadar 1210 ambulans dağıtımı yaptık. Zaman zaman soruyorum; 'Ey Kılıçdaroğlu sen rüyanda ambulans helikopter görebiliyor muydun?' ,'Sen rüyanda ambulans uçaklar görebiliyor muydun?'" dedi.
Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Kütahya Çınar Otel'de düzenlenen toplantıda işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. 2002 yılında Türkiye'de ambulans sayısının 630 olduğunu belirten Müezzinolu bunların çoğunun teknik donanımının olmadığını söyledi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Geçen Mart'tan bu Mart'a kadar 1210 ambulans dağıtımı yaptık. 10 yıl önce Türkiye'ye turist olarak gelen Alman ya da İngiliz vatandaşı ülkesine telefon ediyor, Türkiye'de rahatsızlandığını söylüyor, uçak geliyor ülkesine götürüyordu. 'Vay anasını adamların vatandaşı ne kadar kıymetli' diyorduk. Şimdi milli atletimiz Londra'da rahatsızlanıyor, ambulansımız alıp getiriyor. TIR şoförümüz Kazakistan'da kaza yapıyor, alıyor ülkemize getiriyoruz. Cibuti'de Kızılay görevlilerimiz yaralanıyor, ambulans gidiyor, görevlilerimiz getiriyor ülkemize. Ey Kılıçdaroğlu sen Cibuti'nin nerede olduğunu bilir misin? Bu kardeşiniz, Sudan'da 200 yataklı, devletimizin yaptığı, ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı modern hastanenin açılışını yaptı. Sudan'ın, Niyala'nın, Hartum'un nerede olduğunu ey Bahçeli sen bilir misin? Önümüzdeki Nisan ayında Somali'de yaptığımız modern hastanenin açılışını yapacağım. Orada da ay-yıldızlı bayrağımız dalgalanıyor. Milliyetçilik, büyük Türkiye bu."
Kütahya'ya yapılması planlanan 700 yatak kapasiteli şehir hastanesi projesinin Yüksek Planlama Kurulu'na (YPK) sunulduğunu anlatan Bakan Müezzinoğlu, "Başbakanımızın talimatı var. Hastane inşaatına bu yıl içerisinde başlanacak. 700 yataklı kapasiteli şehir hastanesi YPK'nın onayına sunuldu. Bakanlık olarak, YPK'dan onayı alır almaz ihale sürecini başlatacağız. Kütahya şehir hastanesini 3 yıl, en geç 4 yıl içinde hizmete açmış olacağız. Ama asıl hedefimiz 2017 yılının başında hastaneyi halkımızın hizmetine sunmak" dedi.
Bakan Müezzinoğlu Çınar oteldeki toplantı ardından Kütahya Valisi Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret ettikten sonra esnafları gezdi. Müezinoğlu daha sonra Sağlık Bakanlığı helikopteriyle Kırıkkale'ye hareket etti.
OK(EK/İD) (OTOĞRAFLI)