SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu '2014 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı' etkinliği kapsamında İzmit Seka Park alanında İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen bisiklet dağıtım törenine katıldı  ve 5 kilometrelik boyunca bisiklet kullandı.
Seka Park alanında gerçekleştirilen törene Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, AK Parti Milletvekilleri İlyas Şeker, Zeki Aygün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve vatandaşlar katıldı. Bakan Müezzinoğlu egzersiz yaptıktan sonra yaklaşık 5 kilometre Sekapark alanından Derince istikametine doğru sahil kenarından kent protokolü ile birlikte bisiklet kullandı.
'CAN BOGAZDAN GELİR, BOĞAZDAN ÇIKAR'
2014 yılını sağlıklı beslenme ve hareket yılı olarak ilan ettiklerini söyleyen Bakan Müezzinoğluşunları söyledi:
"Hemen hemen her pazar bu alanlarda sağlıklı yaşam için  hareket etmeliyiz. Bizler şu cümleyi çok iyi biliyoruz. 'Can boğazdan gelir' ama ikinci ayağını da söylememiz lazım. Can boğazdan çıkar. Canın boğazdan çıkacağını da hesaplayarak boğazımızdan geçen her nefese, yani temiz havaya dikkat etmeliyiz. Sigara ve tütünle olan mücadeleye attırarak devam etmeliyiz." 
Bakan Müezzinoğlu daha sonra Seka Park sahilinde kent protokolü ile birlikte yaklaşık 5 kilometre boyunca bisiklet kullandı.