SOMA'DA YAŞADIĞIMIZ FELAKETİ, HÜKÜMET DÜŞMANLIĞINA ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde AK Parti Seçim İrtibat Bürosunun açılışını yaptı. Açılışta konuşan Bakan Müezzinoğlu, Soma'daki maden faciasının ardından hükümete yönelik eleştirileri değerlendirdi. Müezzinoğlu "Türkiye muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarsa, biz zorlanırız diyorlar. Onun için Gezi olaylarını çıkarıyorlar. Onun için 17 Aralık operasyonu yapmak istiyorlar. Onun için Soma'da yaşadığımız felaketi, hükümet düşmanlığına çevirmeye çalışıyorlar. Soma'da felaket yaşadık. Soma'daki 301 şehidimize Rabbim rahmet eylesin. Ailelerine sabırlar versin ve milletimizin başı sağ olsun diyorum ama ülkemizin istikrarını bozmak isteyenler, hele hele oradaki şehitlerimiz varken 'AK Parti mitingine gitti' diye Recep Tayyip Erdoğan'a destek oldu diye 'müstahaktır' kelimesini kullananlar, bu milleti seven biri olamaz" dedi.

Bunun üzerine yuhalayan vatandaşlara seslenen Müezzinoğlu, "Yuha gerek yok. İnsani değerleri olanlara belki yuhalama olur ama insani değeri olmayanlara bunu yapmaya da gerek yok. Kaleminden kin kusan, kaleminden kan, ayrışma, dönüşme ve düşmanlık kusanlara bakın. Ülkeye, millete ne faydası olmuş. Milletin hangi değerleriyle yarınlara yürümesi için bir fedakârlık yapmış. Öyle bir dertleri yok. Yeter ki istikrar bozulsun. Yeter ki onların patronları kazansın. Yeter ki milletin ümüğünü daha güçlü sıksınlar, milletin cebini daha kolay hortumlasınlar ama Recep Tayyip Erdoğan artık milletin ümüğünü sıkmasına müsaade etmiyor. Milletin cebini hortumlamalarına müsaade etmiyor. Onun için Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı var. Onun için bu Yalova seçimleri, belediye başkanlığı seçimleri değil, yalnız bir belediyeyi kim kazandı kim kaybetti değil, devletin geleceğine, Yalova'nın geleceğine, milli iradenin geleceğine, muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o yolculukta, bizim olumlu, gönülden desteğimizi, 1 Haziran akşamı yeniden birilerine ders vermesi gereken bir seçim" diye konuştu.

"RAHATSIZ OLANLAR VAR"

Türkiye'nin gelişmesinden rahatsızlık duyanların olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, "Bugün bizim yaptıklarımızı hazmedemiyor ve Recep Tayyip Erdoğan'la ve AK Parti'yle uğraşıyorlar. Durmadan dedikodu üretiyorlar. Durmadan iftira üretiyorlar. Bu milletin istikrarını bozmaya çalışıyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar, inşallah milletle beraber yürüyüşümüzü engelleyemeyecekler." dedi.

"İNCE KİMİN KARNINI DOYURACAK"

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce'yi eleştirerek, şunları söyledi:

"Muharrem İnce bugün yanımda olsa, 'Merak etmeyin, buraya onkoloji merkezini getireceğim', 'Merak etmeyin, size kardiyolog vereceğim', 'Merak etmeyin, Termal Tesisleri'ni uluslararası boyutuyla yapacağım', "Merak etmeyin Yalova'ya, size ve bölgeye yakışan bir hastane yapacağım' diyebilir mi? Peki ne diyecek? 'Müezzinoğlu filan yerde şunu yaptı, filan yerde bunu dedi, filan yerde şu yanlışı vardı, Zaten her zaman şunu söylüyor, Yunanistan'dan gelme' falan filan. Peki kimin karnını doyuracak? Kimin geleceğini aydınlık edecek? Yalovalıya ne faydası olacak."

GENÇLERDEN SİGARAYI BIRAKMALARINI İSTEDİ

Bakan Müezzinoğlu açılışın ardından Balkan Evi’ni ziyaret etti. Burada vatandaşla sohbet eden Müezzinoğlu, sonrası Gaziosmanpaşa Mahallesi Meydanı’nda bulunan kafeye gitti. Buradaki gençlerden sigarayı bırakmalarını isteyen Müezzinoğlu, gençlerin sigara paketleri ve telefon numaralarını aldı ve 1 ay sonra sigarayı bırakıp bırakmadıklarına dair kendilerini arayacağını, bırakmaları halinde ise ödüllendireceğini söyledi. Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Termal’deki Sağlık Bakanlığı’na ait Kaplıca İşletmeleri’ni gezerek incelemeler yaptı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu daha sonra deniz yoluyla İstanbul'a hareket etti.

SG(FK/SSA) (FOTOĞRAFLI)