Özkan TOKMAKOĞLU- Alaaddin KEŞOĞLU/ TOSYA(Kastamonu), ()- SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 20 bin uzman hekim açığı olduğunu, 4-5 yıl içinde bu açığı kapatacaklarını söyledi.
Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan Tosya Devlet Hastanesi'nin açılış törenine Bakan Müezzinoğlu'nun yanında Vali Vekili Alper Tanrısever, Ak Parti Milletvekilleri Mustafa Gökhan Gülşen ve Haldun Ertürk, Kastamonu Belediye Başkanı Ak Parti'li Tahsin Babaş da katıldı.
Törende konuşan Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlıkta vatandaş memnuniyetinin yüzde 75'lerde olduğunu, Kastamonu'da bu oranın yüzde 83'ü geçtiğini söyledi. Sağlıkta dönüşümün mimarı olduğunu söylediği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Bakan Müezzinoğlu, sağlıkta şiddetle karşılaşmamak için sağlık çalışanlarına yüksek sesle konuşulmaması, el kaldırılmaması, bu tür davranışlar sergileyenlere de tavır konulmasını istedi.
Bakan Müezzinoğlu, "Biz sağlık çalışanlarının saygı sınırlarını aşan bir tavırla karşılaşmasını arzu etmiyoruz. Bizim milletimizin değeleri arasında böyle bir anlayış yoktur. Tosya bunun öncülüğünü yapacak" dedi.
'BEREKET GÖTÜRÜYORUZ'
Hastanenin 75 yatak kapasiteli olduğunu, 1 yatağa 200 metrekare üzerinde alan düştüğünü ifade eden Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:
"Biz 75 yatağı planlarken bu odaların hepsinin yarınlarda ihtiyaç olduğunda 2 yatak kapasitesi olabilecek, 120 yatağa çıkardığımızda bile hastalara 'Bu kadar dar oda olur mu?' dedirtmeyecek odalar yaptık. Biz nereye gidiyorsak bereket götürüyoruz. Biz Ak Parti olarak ve millet olarak matematik medeniyetinin değil rahmet ve bereket medeniyetinin mensuplarıyız. Onun için bu hastaneler geliyor, bu yollar yapılıyor ve Türkiye büyüyor."
'RECEP TAYYİP ERDOĞAN VAR'
Türkiye'yi hazmetmekte zorlananlar olduğunu vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
"Onun için Türkiye'nin istikrarını bozmak istiyorlar. Daha büyük, daha modern şehir hastanelerini yapmamızdan rahatsız olanlar var. Üçüncü hava alanlarına, boğaz köprülerine, 2023 hedeflerimize ulaşmamızdan rahatsız olanlar var. Ama rahatsız olanlar şunu bilsinler ki; 2001'de Ak Parti'yi kurduğumuzda Recep Tayyip Erdoğan bir cümle söyledi. 'Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır' dedi. Onun için Türkiye'nin istikrarını bozmak isteyenler, Türkiye'nin ilerlemesinin önünü kesmek isteyenler çok iyi bilsinler ki Türkiye'de artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan var. O milleti ile beraber yürüyor. Milletinin ortak hayallerinin öncülüğünü yapıyor."
20 BİN UZMAN HEKİM AÇIĞIMIZ VAR
En gelişmiş teknolojileri, modern imkanları getirmede sorunları olmadığını, ama bunların içini iyi hizmet sunacak uzman hekimlerle donatmakta sorunları olduğunu kaydeden Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
"Türkiye'yi ideolojik olarak 10 yıl öncesinde yöneten anlayışlar bu ülkede hep 'hekim fazlası var' diyerek 20 yıl tıp fakültelerinin kontenjanlarını arttırmadılar. 'Vatandaş daha çok muayenehaneye gitsin' diye hep, 'hekim fazlası var' dediler, bizi hekimsiz bıraktılar. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde hekim açığımızı da kapatacağız. 2 bin 500 hekim ilave kadrolarımıza geliyor. Şu anda 20 bin uzman hekim açığımız var. Bu açığı 4-5 yıl içinde kapatacağız. Sizin sıkıntınız bizim sıkıntımızdır."
Bakan Müezzinoğlu, konuşmasının ardından kurdeleyi keserek hastanenin açılışını yaptı ve hastaneyi inceledi.

ÖT(EE/AAA) (FOTOĞRAFLI)