SAMSUN'da oyunun kullanan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Vatandaşlık görevimiz ve hakkımız olan, ülkemizin geleceğinin şekilleneceği, ülkemizin geleceğinin daha kuvvetli kurulacağı seçim için, Cumhurbaşkanlığı seçimi için oyumuzu kullandık" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin 12'nci Cumhurbaşkanı'nın belirleneceği seçim için Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu'nda oyunu kullandı. 1186 numaralı sandıkta oyunu kullanan Bakan Kılıç, diğer sandıklarda görevli olan ve oy kullanmak için okula gelen vatandaşlarla sohbet etti. Oyunu kullanan Bakan Kılıç, şöyle dedi:
"Biraz önce vatandaşlık görevimiz ve hakkımız olan, ülkemizin geleceğinin şekilleneceği, ülkemizin geleceğinin daha kuvvetli kurulacağı seçim için, Cumhurbaşkanlığı seçimi için oyumuzu kullandık. İnşallah hayırlı uğurlu olur. Biz bu seçimin sonucunda Türkiye'mizin çok daha kuvvetli, doğru yol alacağını, ilerleyeceğini, 2023 yılında, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için çok daha hızlı çalışabileceğimizin inancı içerisindeyiz."
Ülkenin gelecekteki hedefleri olan 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine daha hızlı ulaşabileceği, daha kuvvetli gidebileceği inancında olduklarını ifade eden Bakan Akif Çağatay Kılıç, "Bölgesinde kuvvetli, sözü dinlenen bir ülke, aynı zamanda dünya siyaseti içerisinde, uluslararası camiada saygınlığı olan ülkemizin daha da kuvvetlenmesi için inşallah ümit ediyoruz ki Cumhurbaşkanlığı seçimleri hayırlı olur ve Türkiye geleceğe çok daha emin ve hızlı adımlarla yol alır" diye konuştu.
Bakan Kılıç oy kullanma işleminin ardından karayolu ile Ankara'ya dönmek üzere Samsun'dan hareket etti.

FOTOĞRAFLI