Yaprak KOÇER/SAMSUN, () - SAMSUN’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Twitter'e yönelik erişim engellemesinin 'yasak' olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’da çeşitli ziyaretler yapıp, programlara katıldı. Bakan Kılıç, İlkadım İlçesi İlyasköy Mahallesi’nde esnaf ziyaretinde bulunup vatandaşlarla sohbet etti. Bakan Kılıç, Bem-Bir-Sen Samsun Şubesi tarafından Samsun Öğretmenevi'nde düzenlenen dayanışma yemeğine de katıldı. Burada, Twitter’in kapatılmasıyla ilgili açıklama yapan Bakan Kılıç, siteye yönelik erişim engellemesinin 'yasak' olarak algılanmaması gerektiğini belirtti. Engelleme ile yasaklamanın birbirinden farklı kavramlar olduğunu dile getiren Bakan Kılıç, “AK Parti Hükümeti olarak halkımızın iletişim özgürlüğüne ilişkin, teknolojiye ilişkin sıkıntımız yok. Ancak milli güvenliği ilgilendiren durumlarda, kurumların duyarsızlığına karşı devlet olarak tedbirler almak durumundayız" diye konuştu.
Türkiye'de özgürlüklerin kısıtlandığına dair bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Bakan Kılıç, “Bu tür söylemler kesinlikle doğruyu yansıtmıyor. Bizim AK Parti olarak teknolojiyle, iletişimin gelişmesiyle hiçbir derdimiz, sıkıntımız yok, olamaz da" dedi.
“Gönül ister ki hiçbir şey engellenmesin, serbest olsun" diyen Bakan Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da hiçbir zaman yasaklardan yana olmadığını ve olmayacağını söylerek, “Şu da bir gerçek ki, milli güvenliğimiz söz konusu olursa, vatandaşımızın kişilik hakları söz konusu olursa biz devlet olarak mahkemelerimizin verdiği kararların uygulanması noktasındaki duyarsızlığa karşı ne yapacağız? Kişilik haklarına saldırı olan, milli güvenliğimizle alakalı olan veya mahkemelerin noktasal olarak 'kapatın, bunu engelleyin, bunlar kişilik haklarına saldırıdır' dediği içerikleri nasıl karşılayacağız? Bir kurum, sizi hiç ciddiye almaz, kararlarınızın uygulanması noktasında yardımcı olmaz ise ne düşüneceğiz? Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bağımsızlığının ve egemenliğinin sembollerinden biri olan bağımsız mahkemelerin verdiği kararları uygulamıyor ise uygulamayı geçtim, muhatap almıyor ise bunun sonucu ne olacak? Verilen mahkeme kararları havada askı mı kalacak?" dedi.
Bakan Kılıç, Twitter şirketinin, TİB'in mahkeme kararıyla askıya alınmasını istediği hesapları kapatmaya başladığıyla ilgili haberler için ise "İşte bizim dediğimiz de bu. Niye daha önce bu yapılmıyor? Devletimizin mahkemelerinin, sivil toplumun, insanların sizden olan taleplerine niye daha önce cevap vermiyorsunuz? Twitter, bu adımı daha önce atmalıydı" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Gaziantep mitingi sırasında ayakkabı fırlatılmasıyla ilgili de konuşan Bakan Kılıç, " Bunlar tabii siyasetin içerisinde hazırlıklı olunması gereken şeyler. Sayın Kılıçdaroğlu bu tür olaylarda 'demokratik tepkiyi dile getirmek' ifadesini kullanıyordu. Ayakkabı atan vatandaşımız da demokratik tepkisini dile getirmiş. Ümit ediyoruz ki ayakkabı kendisine herhangi bir zarar vermemiştir. Hiç kimsenin zarar görmesini istemeyiz bir protesto esnasında. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

YK(MS/CK) (FOTOĞRAFLI)