BAKAN KILIÇ: "TÜRKİYE'DE YAPIMI DEVAM EDEN 363 SPOR TESİSİ BULUNUYOR"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ndeki açılışın ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan ayrılarak, Samsun'un Bafra İlçesi'ne yapılacak 5 bin kişilik Şehir Stadyumu ve yarı olimpik yüzme havuzunun temel atma törenine katıldı.
Burada konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şuanda Türkiye'nin çeşitli yerlerinde inşaatı devam eden 363 spor tesisi bulunduğunu söyledi. Bakan Kılıç, "Bunların hepsinin hızlı bir şekilde halkımızın hizmetine girmesi noktasındaki çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah en yakın zamanda burada da hem gençliğimizin, hem de spor camiasının ciddi manada sporcu yetiştirebileceği ve bayrağımızı dalgalandıracak, Ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çekecek sporcu kardeşlerimizin yetişmesine vesile olacak tesisler olacak inşallah. Bugün siz genç kardeşlerimize şunu da söylemek istiyorum. Sizler büyük bir miras devralıyorsunuz. Büyük bir medeniyet mirasının üzerinizde sorumluluğu var. Aynı zamanda da geleceğimiz olacaksınız. Onun için gece gündüz demeden sizlere tesis anlamında buLacağımız bu imkanları lütfen iyi kullanın" dedi.
Bakan Kılıç'ın konuşmasının ardından temel atma törenine geçildi. Stadyum ve yüzme havuzu inşaatının yapımını üstlenen firma yetkililerinden teslim tarihinin daha erkene çekilmesi sözünü de alan Bakan Kılıç, beraberindeki heyetle birlikte inşaatların temelini attı. Bakan Akif Çağatay Kılıç, daha sonra AK Parti'nin Alaçam İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Burada basına kapalı olarak partililerle bir süre toplantı yaptı.