ÇOCUĞUNU ÖZEL OKULDA OKUTAN VELİYE DESTEK
Çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunmak için Samsun'a gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 55'inci Yıl Koleji'nin açılış törenine katıldı. Bakan Kılıç, yaptığı konuşmada, kampüse yapılması planlanan spor salonunun yapımını bakanlık olarak üstlendiklerini söyledi.
Ardından kürsüye gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, özel okulların eğitim sistemindeki payını arttırmaya yönelik politikalar izlediklerini söyledi. Avcı, "İnşallah önümüzdeki yıllarda özel öğretim sektörümüzün hızla geliştiğini ve dünya ile rekabet edebilecek güce kavuştuğunu hep birlikte göreceğiz. Geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğumuz yasa tasarısıyla çocuğunu özel okullarda okutan velilerimize ciddi bir maddi destek vermeyi amaçlıyoruz. Ayrıca özel okul yatırımcılarına çeşitli teşvikler sağlanması için yürüttüğümüz çalışmalar da son aşamasına geldi. Bu sayede hem özel okulların kapasitesini kullanma sureti ile yeni yatırımlarımızı azaltmak, hem de bu yatırımlardan tasarruf ettiğimiz parayla devlet okullarımızda daha nitelikli eğitim vermek mümkün hale gelecek" dedi.
Ardından Bakan Kılıç ve Bakan Avcı, 55'inci Yıl Koleji'nin açılış kurdelesini kesti. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kurdeleyi kucağına aldığı 2.5 yaşındaki Yade Ertek ile kesti. İki bakan ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi kampüsünde faaliyete giren Altınkum Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Kurdele kesiminin ardından Bakan Kılıç ve Avcı, merkezi gezdi. Çıkışta, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkçe Eğitim Merkezi'nde öğrenim gören uluslararası öğrenciler tarafından karşılanan Bakan Akif Çağatay Kılıç ve Bakan Nabi Avcı, öğrencilerle sohbet edip fotoğraf çektirdi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, daha sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Akan ile birlikte, lisans mezunu öğretmenlerin lisans tamamlama protokolünü imzaladı.