ANKARA, () - GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Erzurum'da bulunan atlama kulelerinde meydana gelen göçükle ilgili olarak, incelemelerin sürdüğünü belirtirken, "Kesinlikle hiçbir şekilde şu olmayacak; 'Bu kuleler oraya yapılsın, pist tekrar yapılsın ne olursa olsun kullanılsın.' Böyle bir şey yok. Bizim açımızdan güvenliyse, kullanılabilecek duruma gelebilecekse o zaman orayı tekrardan inşa ederiz. Bu bilimsel raporların doğrultusunda olacak bir şey" dedi.

"GEREKİRSE SORUŞTURMA DA AÇACAĞIZ"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Erzurum'da, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için yaptırılan atlama kuleleri pistindeki çökmeyle ilgili olarak, Spor Genel Müdürü, Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanı ile akademisyen, müfettiş ve teknik elemanların yer aldığı bir heyetin olayın yaşandığı yerde incelemelerde bulunduğunu söyledi.

İlk gelen bilgilerin bu olayın ciddi bir heyelanla yaşandığı yönünde olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç, olayda can kaybı yaşanmaması ve yaralı olmamasının sevindirici olduğunu vurguladı.

"ÇOK YÖNLÜ İNCELEME YAPILIYOR"

Bakan Çağatay Kılıç, heyetin, çok yönlü bir inceleme yaptığının belirterek, şöyle konuştu:

"Ekibi göndermemizin altındaki düşünce hemen sıcağı sıcağına bazı incelemelerin yapılmasını sağlamak. Olay yerinden bize sürekli bilgi aktarıyorlar. İlk görünen şey çok ciddi bir heyelan yaşandığı yönünde. Çünkü toprağın kayması söz konusu. Alanda bulunan iki ana kulede herhangi bir sıkıntı olmadığı yönünde bilgiler geldi. Ayrıca orada bir otel var. Çok şükür orada da herhangi bir sıkıntı tespit edilmedi. Ancak söylediğim tüm tespitler, ilk etapta görünenlerden yola çıkarak bizlere aktarılan bilgiler."

"ELDE EDİLEN BİLGİLERİN HEPSİ KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK"

Tesisin şu anda güvenlik çemberi altında olduğunu ve görevliler dışında kimsenin alınmadığını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Bana ilk olarak söylenen, kaydıktan sonra çelik konstrüksiyonda ciddi bir arıza olduğu yönünde. İmalatı esnasındaki süreç gözden geçirilecek. Zaten projeyle alakalı her şey elimizde mevcut. Bunun herhangi bir şekilde önlenebilir olup olmadığı yönünde çalışma yapıyor arkadaşlarımız. Yani yapımda bir hata var mı, mühendisliğinde bir hata var mı, müteahhitliğinde bir hata var mı? Her açıdan incelenecek. Projesinde bir hata var mı, ona da bakılacak. Tüm bu sürecin ardından elde edilen bilgilerin hepsi kamuoyuyla paylaşılacak" diye konuştu.

"ADLİ SORUŞTURMA DA OLACAK"

Konuya ilişkin çeşitli spekülasyonların ortaya atıldığını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Farklı bilgilerin, yazışmaların olduğu yönünde bazı spekülasyonlar var. Şu ana kadar o tür bir şeye rastlamadık. Ama araştırmamız devam ediyor. Ne kadar ufak olursa olsun her şüpheyi en derin şekilde araştıracağız. Zaten orası şu anda kapalı. Bilimsel veriler ve heyetlerin ortaya koyacağı raporlara göre hareket edeceğiz. Bizim yapacağımız şey, tesisin şu andaki durumunun tam olarak ne olduğunu ortaya çıkarmak. Ardından da gerekli adımları süratle atacağız. Konunun adli bir tarafı da var. Adli soruşturma da olacak. Soruşturma gerekirse onu da açacağız. Gerekiyor gibi görünüyor. Bunların hepsi her açıdan incelenecek. Kesinlikle hiçbir şekilde şu olmayacak; 'bu kuleler oraya yapılsın, pist tekrar yapılsın ne olursa olsun kullanılsın.' Böyle bir şey yok. Bizim açımızdan güvenliyse, kullanılabilecek duruma gelebilecekse o zaman orayı tekrardan inşa ederiz. Bu bilimsel raporların doğrultusunda olacak bir şey."