BAKAN KILIÇ ÜNİVERSİTE SOSYAL TESİSLERİNİ AÇTI
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Burdur programı kapsamında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı binasının açılış törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Kılıç, 20 bin öğrencisi bulunan MAKÜ'nün kısa sürede büyük gelişim gösterdiğini söyledi. Üniversitenin taşıdığı isim dolayısıyla farklı bir misyon üstlendiğini vurgulayan Bakan Kılıç, Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı'nın üzerine başka bir marşın yazılamayacağını kaydetti. Mehmet Akif Ersoy hayattayken dahi İstiklal Marşı'nı değiştirmek için yarışmalar düzenlendiğine işaret eden Kılıç, "Onun mısralarından daha iyi mısralar, onun vicdanından daha sağlam bir vicdan, onun kaleminden daha kuvvetli bir kalem, onun kalemine mürekkep olan gözyaşından daha milli ve manevi bir mürekkep bulamadıklarından dolayı açtıkları yarışmayı ellerine yüzlerine bulaştırdılar. O yarışmadan bir şiir çıkarmaya muvaffak olamadılar" dedi.
ONUN MISRALARINA ULAŞAMADILAR
Mehmet Akif Ersoy'un, İstiklal Marşı için konulan ödülü almayı kabul etmediğini ve "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" dediğini hatırlatan Bakan Kılıç, "1 milyon kere daha İstiklal Marşı için yarışma açılacak olsa bir kere bile Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı eserden daha kuvvetli bir eser yeryüzünde kaleme alınamayacaktır. Yine Ersoy'un kaleme aldığı Çanakkale Destanı'nın da ötesine geçilemedi. Bu eserin üzerine eserler yazıldı. Ama hiç biri Mehmet Akif Ersoy'un tek bir mısrasına bile ulaşamadı" dedi.
'BİR ASRIN EVLİYASI' BENZETMESİ
Mehmet Akif Ersoy'u 'Bir asrın evliyası' olarak nitelendiren Bakan Kılıç, şairin adını taşıyan üniversitede eğitim öğren öğrencilerin de bu şekilde kendilerini geliştirmelerini istedi.
Üniversite yerleşkesinde süren çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Kılıç, merkez kampusta 500, Gölhisar'da 500 ve Bucak'ta da 500 öğrenci kapasiteli yurtların yapımının devam ettiğini söyledi. Kılıç, 2014 yılı için üniversiteye 1000 kişilik öğrenci yurdu daha yaptırma sözü verdi.
Bakan Kılıç konuşmasının ardından öğrencilerle birlikte Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı binasının açılışını yaptı. Bakan Kılıç, üniversitedeki Avşarhan Sosyal Tesisleri'nde öğrencilerle yemek yedi, yerleşkeyi dolaştı. Baklan Kılıç, buradaki programın ardından AK Parti İl Başkanlığı'nı da ziyaret etti.