İbrahim ASLAN/SİNOP, () - SİNOP’ta bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "İsrail'in Gazze'ye başlattığı kara harekatının bizim tarafımızdan kabul edilebilir bir tarafı yoktur" dedi.
Sinop’ta  Vali Yavuz Selim Köşger'i ziyaret eden Bakan Kılıç, Valilik binası önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İsrail’in Gazze’ye gerçekleştirdiği kara harekatıyla ilgili de konuşan Bakan Kılıç şunları söyledi:
"Bugün hepimiz buruğuz, üzgünüz. Çünkü dün gece itibariyle İsrail'in Gazze'ye başlatmış olduğu kabul edilemez kara harekatından dolayı şu anda Gazze'deki kardeşlerimiz çok ciddi sıkıntı içerisindeler. Son aldığımız bilgilere göre can kayıpları söz konusu. Tabii ki bütün dünyanın bu fütursuzca davranış karşısında artık 'dur' demesi gerekiyor. İsrail'in Gazze'ye başlattığı kara harekatının bizim tarafımızdan kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Sivil insanların, kadınların, çocukların, yaşlıların ölümüyle sonuçlanan hareketlerin bizim açımızdan nasıl değerlendirildiğini zaten hükümetimiz açıkladı. Ben de bu teröre bu harekatın hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu dile getirelim. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum."  

FOTOĞRAFLI