Gürkay GÜNDOĞAN- Ayhan ACAR/BARTIN, () - GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, özel yurtlardan ayrılmak isteyen öğrencilerin mağdur edilmeyeceğini, Kredi Yurtlar Kurumu'nun bu konuda her şekilde hazırlıklı olduğunu söyledi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, partisinin seçim bürosu açılışı ve temel atma törenleri için geldiği Bartın'da ilk olarak Grand Astra Oteli'nde Valiliğin düzenlediği kahvaltıya katıldı. Bakan Kılıç, otel önünde Vali Ali Çınar, AK Parti Bartın Milletvekili Ali Tunç, İl Jandarma Komutanı Albay Alaattin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok tarafından karşıladı.
'BAŞARIDA ŞAİBE OLMAMALI'
Bakan Kılıç, kahvaltıda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularıyla sohbet etti. Burada konuşan Bakan Kılıç, sporda başarı ve netice almanın önemli olduğunu, ancak alınan başarının doğru bir başarı olması gerektiğini söyledi. Bakan Kılıç, "Herhangi bir şekilde şaibeli bir netice olmaması gerekiyor. Bunun için çok dikkatli olalım. Bu nokta çok önemli. Bizim için elde edeceğimiz başarının kalıcı olması, hiçbir zaman bir utanç getirmemesi için bu başarıyı en doğal yoldan kendi çabamızla elde etmemiz lazım. Bunun gururunu o zaman ömür boyu taşıyabilirsiniz" dedi.
Bakan Kılıç'a konuşmasının ardından Bartınspor forması hediye edildi.
'BİZİM YURTLARIMIZA GELEBİLİRLER'
Bakan Kılıç, daha sonra Valiliği ziyaret ederek Valilik özel defterini imzaladı. Vali Ali Çınar'la basına kapalı görüşen Kılıç'a gazeteciler çıkışta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa mitinginde özel yurtlarda kalan öğrencilerin devlet yurtlarına yerleştirileceğine ilişkin sözlerini sordu. Özel yurtlarda kalan öğrencilerin mağdur edilmeyeceğini söyleyen Kılıç, şöyle konuştu:
"Hiçbir öğrenci kardeşimiz mağdur olmayacak. Kredi Yurtlar Kurumumuz bu konuda her şekilde hazırlıklıdır. Bize gelip misafir olmak isteyen, bizim yurtlarımızda kalmak isteyen, özel yurtlardan ayrılmak isteyen her öğrenci bizim yurtlarımıza gelip kalabilir. Başbakanımızın sözü açıktır. Hiçbir genç kardeşimiz, üniversite öğrencimiz, mağdur edilmeyecek. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapılacak."

EE,AA(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)