BAKAN KILIÇ: SPORU AHLAKLICA YAPIN
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Manisa Valiliği ve partisinin İl Başkanlığı’na yaptığı ziyaretin ardından Muradiye Spor Salonu’nun temsili temel atma törenine katıldı. Manisa merkeze bağlı Muradiye Beldesi’nde düzenlenen törende Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Düşmez, siyasi parti temsilcileri ve sporcular da hazır bulundu. Tören alanına gelen Bakan Kılıç, engelli sporcular tarafından çiçekle karşılandı. Engelli sporcularla kısa süre sohbet eden Bakan Kılıç, hiçbir engelin spor yapmaya engel olmadığını vurguladı.
Yapımına geçen yıl ekim ayında başlanan tesis için düzenlenen törende konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Milletvekili Selçuk Özdağ ile birlikte Ankara’da yaptıkları çalışmaların ardından spor salonunun yapımı için ödenek almayı başardıklarını ve Manisa’nın çok uzun zamandır beklediği spor salonuna kavuşacağını ifade etti. Manisa Valisi Abdurrahman Savaş da kentin sosyal alanlarda geride kaldığını, ancak yeni çalışmalarla üst sıraya yerleşeceğini söyledi. Vali Savaş, kentte 100 milyon liralık spor ve gençlik yatırımlarının yapılacağını açıkladı.
'YAPTIĞINIZ SPORU AHLAKLICA YAPIN'
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençleri geliştirecek bir tesisin hayata geçeceğini belirterek sporda ahlaka vurgu yaptı. Bakan Kılıç, "Yaptığınız sporu ahlaklıca yapın, rekabeti doğal olmayan yollardan yapmayın. Çünkü ahlaklı şekilde elde edeceğiniz, öz gücünüzle elde edeceğiniz her başarı gerçek başarıdır. İleride gururla taşırsınız. Ama doğal olmayan yollarla yaptığınız bir şey sonunda utancı yaşarsınız. Gururla yaşayacağınız başarılar elde edin. Bizleri gururlandırın. Bütün bu eserler sizler için. Biz sizlere hizmet etmek için daha başarılı olmanız için sadece temel atabiliyoruz. Sizlerin geleceği ve daha başarılı olmanız için temeller atıyoruz" dedi.
'BİZ ESERLERİMİZLE KONUŞUYORUZ'
Konuşmasında siyasete girmeyeceğini söyleyen Bakan Kılıç, AK Parti hükümetinin hizmetlerinin açıkça görüldüğünü belirterek "Bizler eserlerimizle konuşacağız ve konuşuyoruz. 11 yıldır iktidarda olan AK Parti eserleri ile anılacak. Ama yetmez. Türkiye’nin daha ileri gitmesi için temeli oluşturuyoruz. 2023 yılında çok daha farklı yerlerde olacağız. Hep beraber el birliği ile bunları sizlerle birlikte yapacağız. Buradaki inşa edilmiş olan imkanları sizlerin en üst seviyede kullanmanız gerekiyor" diye konuştu.
Bakan Kılıç, engellilerin spor salonlarına gitmeleri için özel araçların olduğunu belirterek Manisa’daki engelli sporcular haber verdi. Bakan Kılıç, engellilere yönelik hizmetlerin artarak devam edeceğini söyleyerek onlar için daha donanımlı ve daha büyük bir aracın kentte tahsis edileceğini bildirdi. Bakan Kılıç, "Genel Başkanımızın gençler için talimatları çok açık. Gençler için gece gündüz çalışacaksınız diyor. Sizlere layık olmak için gece gündüz çalışacağız" dedi.
Bakan Kılıç’ın bitiş tarihinin iki ay önce çekilmesi için yüklenici firmadan söz aldığı tesisin 29 Ekim 2014 tarihinde tamamlanarak hizmete açılacağı bildirildi. Konuşmaların ardından Bakan Akif Çağatay Kılıç temsili olarak yeni spor tesisinin temelini çocuklarla birlikte attı.
18 MİLYON LİRALIK TESİS
Manisa’nın yeni spor salonu proje maliyetinin 18 milyon 150 bin lira olduğu bildirildi. Tek yonca yaprağı şeklinde projelendirilen spor salonun 3 bin 500 seyirci kapasitesi ile birlikte 2 antrenman spor salonu, bireysel oyunlar antrenman salonu, 8 sporcu soyunma odası, 4 hakem odası, 6 antrenör odası, ilk yardım odası ve doping odasına sahip olacak. Salon, 3 bin 344 standart, 126 protokol, 90 basın ve 24 engelli seyirci kapasiteli olarak hazırlanacak. Antrenman salonunda ise 213 standart ve 5 engelli seyirci bulunabilecek.

(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)